Solstollarna

Se upp för liemannen!

När det gäller veckans tävling, var det ju inte pappan vi frågade efter, utan det var hans dotter vi ville veta namnet på. Hon har varit med i en av våra kändaste TV-serier och är ju självklart också omnämnd på hemsidan. Med samma efternamn som pappa. Alla ni som läst frågan lite slarvigt och råkat svara namnet på pappan i stället, får en chans till. Det får man som bekant inte om man råkar ut för liemannen (se bild).

Nej, ni får inte se den här bilden för att jag tycker att jag har en lyckad frisyr. Utan för att fotot på något sätt kan tänkas föra tankarna till pappan i veckans tävling. Och för att jag undrar hur många av er som använt en lie.

Den här frisyren hade jag bara en vecka eller så, när jag var 14 år och ville ta mig in på barnförbjudna filmer. Jag trodde att jag såg äldre ut när jag skippade luggen. För övrigt bär jag en bryggarfrack, vilket ju inte gör saken bättre. (Höllviken 1962, Möllevägen 32 – tror jag i alla fall. Det går att kolla för huset står kvar.)

Även följande bild går att associera till pappan vars dotter vi vill veta namnet på i veckotävlingen.

Gonks 1966 (?). Från vänster: Masken, Tersen, Ola och Mora (Skumberg). För den modeintresserade: Beige fusk-mockakostym, vita damboots sprutlackerade med ljusbrun färg, svart polotröja i äkta lammull, varm som tusan. (Utanför bild: kalsonger, modell Y-front och bomullsstrumpor, svarta.)

Ola

3 kommentarer

  1. Nej, jag kan fortfarande inte lista ut det, bildtolkningen hjälpte mig inte den här gången…annars är det roligt att tolka och inspireras av bilder.

  2. Jag tycker det blev snarare svårare,haha.
    Undrar om vi får fler ledtrådar ändå ?

  3. Nu är jag helt säker på ven pappan är, men vad dottern heter eller att han hade någon har gårr mig spårlöst förbi. Antagligen har jag sett eller hört om henne utan att veta att hon är hans dotter.
    Riktigt svårt den här gången.

Kommentarer är stängda.