Solstollarna

Signering. Missa inte Kanal 100:as julspecial!

Nej, tyvärr dök det inte upp lika många intresserade som förra året när vi signerade vår dvd inne på Hansacompagniet i Malmö, Per, Håkan och jag. Kanske beror det till viss del på att allt fler laddar ner eller kopierar dvd:n.

Det är också en av anledningarna till att det är väldigt svårt att få ut hela Solstollarna eller Toffelhjältarna på dvd. Ett bolag som satsar mellan en halv och en miljon kronor, vill gärna få tillbaka sina pengar. Och helst lite till. Det är inte lätt om ingen köper den. Därför kommer kanske heller aldrig serierna att ges ut i sin helhet. 

Per, Ola och Håkan samt några icke nerladdande kunder. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

Självklart fanns Kanal 100 på plats på Hansacompagniet. I morgon kan du se kanalens lilla julspecial med bilder från signeringen, men också några minuter där Per och jag berättar om våra känslor i samband med julfirandet.

Missa inte det!

Ola   

29 kommentarer

 1. Det var tråkigt att det inte kom så mycket folk som ni hade hoppats på. Nu tror jag dock att det skulle bli en annan sak om den kompletta serien med Solstollarna släpptes på DVD om den bara fördes med rätt reklamkampanj. Det skulle förstås bli dyrt, men jag tror fullt och fast att för att det ska kunna gå att sälja Solstollarna på DVD så måste det till bl.a reklamfilmer på TV så att kunderna vet att den är på väg. Om ni sen har tillgång till en del klipp som aldrig fanns med i TV (Roliga misstag o.dyl) så skulle det kunna öka intresset ytterligare mot att ladda ned från nätet.
  // Patrik

 2. Mycket trevlig julspecial! Kul att höra er filosofera om julen och Toffelhjältarna.

  God jul och god december tillönskas eder alla!

  Mvh
  Mårten

 3. Tack för den trevliga ”julhälsningen” via tv100! Jag tycker inte heller om julen. JO, maten, men inte allt överdrivet handlande och krimskrams. Visst är sill gott, men i ren protest mot all julmat ska jag imorgon förbereda till lördagen en ”marinerad” sommarmatjesmåltid. Det får oss att tänka på ljusare tider, shorts, gröna golfbanor m.m. Men för mina gymnasieelever hade jag tänkt visa Toffelhjältarna. Nu tror jag att jag i stället visar ”Gammalt och Nytt”. Då säkerligen avsnittet med indianen!

  God Jul ändå på er!!

  Conny

 4. Jag tycker det är skamligt om folk kopierar eran dvd,skulle jag aldrig kunna göra,jag vill ju att ni ska tjäna massor av pengar så att ni kan ge ut tv programmen kompletta .

 5. Jo, det är lite väl mycket ”köpande” innan jul, men man ”dras ju med”…

  Då är jag ändå ingen storshoppare (en dag i Ullared kan t ex sluta på 600-700 kronor + mat, medan de flesta kanske hamnar mellan 1 000 – 2 000).

  En tanke: En reklamkampanj för serierna skulle väl kunna innefatta några av Knegoffs egna reklamfilmer, åtminstone till en början, inte minst till glädje för oss fans. Skumberg får väl också göra en insats i tv-reklamen. 🙂

  Det är bara ett par idéer, om det blir något.

  Nejdå, jag har ingenting emot julen. Jag lyssnade på Skumbergs White Christmas och Änglaspel för några dagar sen och julkänslan infann sig direkt.

 6. Mycket trevlig julspecial på kanal100! Får väl erkänna att jag inte har kollat på kanalen tidigare, bot och bättring utlovas!!

  Trevlig helg!!

 7. Vilket trevligt litet Julspecial man såg precis på…
  kul o se er i rutan igen Ola o Per.. 🙂

  tråkigt att det inte kom lika många i år på signeringen… kan nog stämma bra att många idag sitter o ladda hem filmer o även era produkter.. själv så betala jag gärna en slant för att få era skivor än att bara tanka hem dem gratis.. skulle gärna köpa era serier i sin helhet med ifall de kom ut på DVD..

 8. Kom igen nu! Lite kul är väl julen ändå? Att det blir något annat än bara vinterelende? Ja, ja, alla behöver ju inte tycka som mig.

  Det som är konstigt är att SVT kan släppa så mycket annat på DVD, och tro dom kan tjäna på det, men inte era serier. Det samma gäller ”Barnkanalen”. Varför inte visa serierna där?

  Hoppas i alla fall att jag någon gång får återse era program, då jag inte har dom inspelade som många andra.

 9. Jag lägger gärna ett par hundra för Toffelhjältarna, och några till på Solstollarna. Även Cozmoz är av intresse. Det är inte troligt att jag är unik, men är vi många nog? Det är väl det som är den stora frågan.

 10. Jag tycker att Ola resonerar helt fel här; Det skulle ju bli en helt annan sak om Solstollarna och Toffelhjältarna släpptes i sin helhet – jämfört med de två dvd:er som nyligen släppts. Visst, det är roligt och trevligt med dessa två dvd:er men det är ju självklart att man mycket hellre vill ha serierna i sin helhet!
  Man kan t.ex jämföra med alla bra (och mindre bra också för den delen…) julkalendrar som släppts på dvd/vhs. Många av dem har säkerligen sålt väldigt bra – men låt oss leka med tanken hur det hade gått om SVT valt att inte släppa någon av kalendrarna i sin helhet utan nöjt sig med att ge ut ett par dvd:er med lite korta klipp från var och en av kalendrarna. Är det någon som på fullaste allvar tror att de skulle sålt lika bra? Inte jag i alla fall.

  Däremot håller jag helt med Ola om att det säkerligen dessvärre sitter massa folk och laddar ner dvd:n istället för att köpa den. Jag förstår också att det kostar mycket pengar att släppa serierna i sin helhet. Men om SVT har råd att släppa titlar som ”Evas pysselshow”, ”Nasses taxi”, ”Kajsas ko” och ”Vilse i pannkakan” så vore det ju ytterst motsägelsefullt om de hävdar att de inte har råd att släppa Solstollarna och Toffelhjältarna på dvd.

 11. Instämmer helt med Kebab-Kungen, SVT släpper ju en massa konstigheter på dvd…(ja bra saker oxå..jag köpte en solstollar-vhs för ett par år sedan) kolla själva på -> http://butiken.svt.se/system/search/search.asp?b=1

  Jag tror med all säkerhet att Ola och Pers material skulle sälja bra mycket bättre än det mesta kraffset på sidan…:)

 12. Vågar man önska Ola o Per God Jul och Gott Nytt År..? De uppskattar ju inte julen direkt. Jag önskar killarna och er andra detta!

  Jag har äntligen, utöver julspecialen, äntligen sett Knegoffs invigning av Kanal 100, strålande insats! 🙂

  Jag kan även konstatera att min hysteri är över för i år, klapparna är köpta och inslagna, granen klädd och skinkan griljerad. Nu väntar några hyfsat lugna dagar innan jul.

 13. Griljera skinkan gör då jag inte förräns på söndag. Gott att sen äta skinkmacka å dricka julmust. Annars har jag tappat tron på julen. Jag förstår den inte…längre.

 14. Tomas: Går det överhuvudtaget att förstå julen längre? Jag slutade försöka för flera år sedan. Nu upplever jag den bara som ett stressmoment som jag hoppas genomlida så snabbt och så smärtfritt som möjligt. Vore det inte för att föräldrarna håller hårt på traditionerna (Min styvfar är auktoriserad tomte och deltar i diverse jippon, inklusive att dela ut julklappar hemma hos familjer på julafton) så skulle vi nog helt skippa julfirandet. Jag skulle vilja göra som Ola och resa utomlands över helgen.
  // Patrik

 15. Jag är ingen julfantast, men jag tillönskar eder alla en fantastisk helg i alla fall!

  God Jul!

 16. Ja, God Jul på er Ola, Per och co. plus alla som är inne på den här sidan. Visst råder köphysteri men den är väl bara att bojkotta?

  Visst kan jag också känna att man inte orkar med julen men jag tycker i alla fall det är rätt trevligt med god mat, att vara ledig och träffa släkt, i viss mån =). Så ska man ju va snälla mot varandra och tänka på dom som har det svårt.

  Oj, vad praktfullt detta inlägg blev =) men jag önskar er än en gång trevlig helg!

 17. finfin julspecial!! God Jul och Gott Nytt År iallafall på er.

 18. Håller en tumme för att i alla fall Toffelhjältarna kommer på DVD!
  Jag kan erkänna att jag laddar ned iblan, men då är det sådant jag är osäker på!
  Har köpt på mig så mycket dammsamlare…
  Är det bra vill jag ha original….så ex har jag bägge era DVD´er, de var jag inte osäker på heller o andra sidan 🙂

 19. nu ha det varit tyst med nya bloggar…
  sakna nått nytt o läsa.. nu är det bara alla trevliga kommentarer man läser… jepp.. köp hysterin är över för min del.. fast igentligen så köpte man inte mycket.. ett par klappar till de små.. mina små halv syskon inte alla o det nya tillskottet i familjen.. en systerson som ska bli en framtida solstolle 😀 .. en klapp till en tjejkompis o en till hennes mor.. det är allt….

  nu lyssna man på musiken från Toffelhjältarna säsong 1… vad är inte mer passande så här nära jul ??.. jo hela serien på DVD.. varför kan SVT släppa ut en massa gamla serier o inte erat som är klart mycket bättre…
  har sett att Pelle Svanslös, Ture Sventon, Trolltider, Albert o Herbert m.fl o köpa på DVD… ne ge oss Solstollarna, Toffelhjältarna o Cozmoz på DVD så bli många glada…

  gott nytt år till er allihopa… till Per o Ola & Co med …

 20. Ge ut Coz Moz på dvd ögonblickligen 🙂 Det skulle lätt ha blivit årets julklapp i hela släkten! 🙂

  ”Jag é i vaaasen Ludde lille”

  Stå på er! /Kram

 21. God Jul på er!!

  Jag skulle bli överlycklig om ni gav ut serierna i sin helhet. Solstollarna, Toffelhjältarna och naturligtvis COZMOZ!! Jag skulle lätt köpa flera ex och ge bort. Det vore underbart!! Om detta inte går ännu, så kan ni väl ge ut en samlingsskiva med all underbar musik!!

  Haré gott!

 22. Var kan man köpa Toffelhjältarna någon som vet?
  VHS eller DVD spelar ingen roll.

 23. Hej,

  Mitt första inlägg här. Jag är medelsvensson som har svårt för att fötstå att fildelninging är det enda ONDA här i världen. För mig handlar det om att ge konsumenten vad den vill ha. Anders F rönnblom http://www.andersf.com gav fansen vad de ville ha.. alla CD i en box… 18 CD a 1000 ex och nu är de slutsålda… se det går.. och inga problem med fildelning….

  Samma problem här… släpp alla avsnitt och inte ”the best off! ;(

 24. Tråkigt om ni har svårt att hitta nån som vill ge ut serierna på DVD. Fildelning går aldrig att komma runt, men jag tror ändå att de skulle sälja rätt bra, speciellt om det gjordes lite reklam för dem på nån stor nätbutik som discshop, ginza eller cdon. Jag har i vart fall köpt bägge DVD:erna (och nyutgåvan av VHS-kassetten som kom för några år sen).

  Text/ackord-sidan skulle behöva jobbas på lite. Går man t.ex. ner till ”När morgontimman gryr” så finns där en länk till texten, men klickar man på den kommer man bara till en sida där det står ”Här och på många andra ställen kommer vi att skriva mycket mer. …”
  Sen saknas det ju text och ackord till en del av era bästa låtar, som ”Taxin väntar” och ”Sommarnatt kom”.

 25. vad kul o se att så många vill se era serier i sin helhet på dvd.. även jag ställer upp o beställer dem isåfall… unik bit av tv historia 🙂
  skulle bl.a. beställa till mig själv o brorsan.. strunta i ifall de skulle spridas på nätet… det är bara fånar som dela ut dem isåfall som inte förstå eller upplevde hur mycket nöje ni gav oss alla som är 30+ idag under 80 talet..

  skulle inte YEZZP vara nått att ta fram nu när det pratas mycket om miljön o allt sådant ??… kanske Per o Ola kunde fixa ihop nått nytt material om just de ämnena .. skrivs ju mycket om det i media idag..

  ha ett gott nytt år allihopa som besöker denna fina roliga o underbara sida.. allt berömm går till per o ola samt kreativiketet som stå för sidan…
  klart vi inte ska glömma alla som varit med i samtliga serier som Ola o Per var inblandade i… bästa upplevelsen för en själv i år var Återföreningen i somras o alla de underbara o trevliga ansikten man träffade… stor kram till Martyna, André o andra medverkande… sakna de snygga dansarna o som spelade instrument.. ni var helt underbara.. kram på er .. ha ett riktigt gott nytt år…

 26. Serierna måste enligt mig släppas snarast så att alla som inte fått uppleva dem får en chans att njuta av svensk tv när den är som bäst.

  Måste man tjäna pengar på att berika vår tv-kultur så kan man väl lägga ut serien som nedladdningsbara DVD-iso-filer så slipper man kostnaden för att trycka upp skivor, kan ha ett lägre pris och fler kommer köpa. Självklart kommer det att kopieras och laddas ner gratis, men det kommer ske hur man än gör. Att inte ge ut serien över huvud taget och låta den falla i glömska… inte bra.
  Jag tror att man skulle tjäna mer pengar på en nedladdningsbar version av serien (i åtminstone DVD-kvalitét) som på en en tryckt DVD-version eftersom omkostnaderna blir så mycket högre, marginalerna mindre samt att många idag känner en motvilja mot att köpa fysiska skivor bara för att få hem data som de lika gärna kunde ladda ner.
  Kan man ladda ner och samtidigt göra rätt för sig så tror jag att många skulle välja det alternativet.

 27. Måste man va 30+ för att ha haft ”mycke nöje” över serierna, oki, jag såg inte ex ”sångbåten” men solstollarna och toffelhjältarna går igen kommer jag mycket väl ihåg! O ja e inte 30 än! Sådeså! 😉

Kommentarer är stängda.