Solstollarna

Sluta blogga?

Jag har en längre tid haft ett visst överseende med alla fåniga kommentarer som en del av er skrivit. Vi får mellan 10 och 100 mail varje dag, de flesta, för att inte säga alla, väldigt trevliga och uppmuntrande, och jag försöker besvara alla.

Däremot tycker jag att många kommentarer på bloggen håller en låg nivå. Det har ju förekommit en del debatter, vilket inte utrymmet var tänkt för, men jag har låtit det passera. Men nu har folk börjat hoppa på mig och försökt bestämma vad jag ska skriva om. Vad är det för trams! Jag skriver väl om vad jag vill.

Jag kan ju också – om jag vill – ta bort kommentarerna. Men jag har aldrig gjort det. Hur negativa de än har varit. Men kanske gör jag det nu. Och koncentrerar mig på att uppdatera sidan i stället (eller någon annanstans).

Och det här med utgivning av dvd. Det är ingenting som ni har någon som helst möjlighet att påverka, även om en del av er lite naivt trott så. Och att vi själva skulle vilja försvåra en utgivning, det är ju direkt löjligt att påstå. Och oförskämt!

Vad ni däremot skulle kunna åstadkomma, och där utgör ni verkligen en maktfaktor, det är att få TV att sända våra program i repris, om typ 100 000 hörde av sig till SVT. Eller ännu hellre, till kvällspressen. Sådant ger eko!

Vi öppnade den här hemsidan för lite mer än ett år sedan för att vi fick väldigt många frågor rörande våra program. Min ambition var att skriva om allt ni kunde tänkas vara intresserade av att veta. Det gjorde jag också inledningsvis, men har varit pinsamt dålig på att uppdatera materialet. Det ska jag försöka ändra på.

Slutligen, ni som har frågor eller bara vill höra av er, gå in på kontaktsidan och skriv. Jag lovar att försöka besvara era mail!

Ni andra – ge mig tre bra anledningar till att jag ska fortsätta blogga.

Ola

21 kommentarer

 1. Jag kan ge tre anledningar till att fortsätta blogga, Ola.

  1. För att fortsätta få besökare att hitta till sidan. En blogg som inte uppdateras slutar folk snabbt att gå in på och nya läsare tillkommer inte. Jag har inte uppdaterat min egen på över ett halvår och jag har naturligtvis sett resultatet därav i besökarantal. Ett annat förslag kunde vara att återuppta de där veckotävlingarna, eftersom webbsidan var synnerligen aktiv under den perioden. Bloggläsare behöer oftast något återkommande inslag.

  2. För att hålla information om er musik och era program vid liv och för att hålla sidan uppdaterad. Som jag skrivit tidigare – jag är helt övertygad om att det finns mer att göra, som med uppdateringen av ljudspåren och mer rolig kuriosainformation krig programmen och låtarna. Jag ser den här sidan som en viktig kulturbank, både ur nostalgisk synpunkt men också för att hålla oss uppdaterad om vad som händer med er idag.

  3. För att underlätta för de som vill kontakta SVT och utöva påtryckningar. Det är lättare om SVT ser att ni fortfarande är aktiva på något sätt. Kanske, jag vet inte.

  Jag tror i och för sig att många HAR kontaktat SVT. Jag har bland annat varit på dem att åtminstone sända era program i specialkanalen Barnkanalen, där det ju verkar finnas mer utrymme för äldre program och sådant som sänts förr. Jag tror jag ska försöka igen.
  Men kvällstidningarna är ett bra tips.

  Så nej, Ola, sluta blogga ska du inte, tycker jag. Tvärtom, uppdatera sidan istället så att folk kan fokusera på er musik och era program och inte andra saker.

 2. Här är en anledning till att du ska fortsätta blogga:
  Att gå in på solstollesidan är det första jag gör när jag startat datorn på jobbet! Din blogg är absolut den bästa starten på dagen!!

 3. Alltså, ju mer bloggen uppdateras, ju fler folk går in på sidan regelbundet, vilket leder till att fler kanske hör av sig till SVT och nås av det budskapet. Vad sägs om det resonemanget? 🙂

 4. 1. Den första sidan jag går in på när jag startat datorn är denna!
  2. Att få tankar, minnen och nyheter från sin idol är hur kul som helst. Hur många kändisar bloggar?
  3. Om du slutar blogga så slutar jag att andas. Låt mig inte gå omkring och se ut som en smurf!:)

 5. Jag hade skrivit ett väldigt långt inlägg men jag räknade tydligen fel på spamkontrollen så texten försvann i cyberrymdens svarta hål. Orkar inte skriva om hela inlägget igen. Tycker att alla andra har haft bra argument så jag ger bara en anledning.

  1. Du ska fortsätta att blogga om du vill och har lust, men då måste det ske när du har tid och intresse.

 6. Jag kan ge många anledningar till fortsatt blogg, men säger som många tidigare; Detta är den första sida jag går in på när jag startar datorn!!!
  Fortfarande tror och hoppas jag på nya konserter! Inte vill Du väl att jag ska sitta och lyssna på Goin` Round alltid!!??

 7. 1. Jag tycker det är jättekul att få veta vad andra personer som man ser upp till gör om dagarna… speciellt när denne är så lång bort (40 mil), man stöter ju knappast ihop med dig på stan…:) Kul att få höra att/om det går bra för grabben, att du slåss med datorerna och som oss alla andra försöker att få tiden att räcka till.

  2. För min del så behöver det inte alltid handla om solstollar och toffelhjältar,,, en blogg e ju en blogg och man skriver -precis som du sa- vad man vill:) Passar det inte endel personer så får de väl läsa någon annan dag. Allt är roligt/intressant att läsa… varje gång jag klickar på ”stollarna” i favoritcenter så tänker jag -UNDRAR VAD OLA GJORT IDAG? ”Inte-jag-undrar-om-solstollarna-kommer-på-dvd-än?” Givetvis hoppas jag oxå (som jag skrivit i tidigare inlägg) på dvd release el. repris, men det är inte anledningen till att jag besöker sidan varje dag.

  3. Det räcker gott och väl om du skriver ett par rader.. du behöver inte lägga ner ett halvt examensarbete för att folket på bloggen ska bli nöjda… Jag personligen är nöjd om jag får lite livstecken där nerifrån skåne ibland:) Men visst är det skitkul att få se gamla bilder från förr, både officiella och privata, det väcker goda minnen så keep it up så länge som du känner att du orkar och hinner med. Ett varningstecken är när du tänker som så att: ”visst fasen,, den där jäkla bloggen va de oxå ja,, suck,, får väl sätta mig nån timme o grejja då så folket blir nöjda…..” – Så FÅR det ALDRIG kännas.

  Skriv hur mycket eller lite som du vill, om vad du vill och när du vill!

  Bästa hälsningar från Vadstena!

 8. Bloggen KAN ju ha spelat ut lite av sin ursprungliga roll .Är väl fullt upp med Kanal100 o annat vad jag förstår.

  Men hoppas inte det ,för att det är lika roligt o tacksamt när helst , o om vad du än behagar skriva om ,på ditt eget fyndiga o helt unika sätt .Synd att inte alla förmår uppskatta det istället för att älta det som av olika skäl inte går .Fantastiskt med allt jobb som redan lagts ned på den här sidan ,återföreningskonserten o DVD:n ,ingen har rätt kräva mer ….

  Finner du inspiration att fortsätta hoppas jag att det görs med utgångspunkt av vad du känner o vill skriva om ,oberoende vad andra tycker.

 9. Varför trampar du på dina fans? Det enda skälet: Ni har skrivit ”Väv av legender.
  Stilla dina nerver och se att det finns folk som tycker om det ni gjort.

 10. Fortsätt blogga, och fortsätt hålla denna underbara nostalgisite levande!! Tror inte många yngre förstår sig på oss 70-80 talares TV program som unga tyvärr…. har sagt det förr, så bra ungdomsprogram som Solstollarna har inte gjorts och kommer aldrig mer att göras tyvärr! Fortsätt skriva Ola! =))

 11. Hej Ola!

  En blogg skriver man för att man tycker det är roligt och att man vill dela med sig. har man inte lust att skriva en dag så strunt i det. Får man dumma kommentarer; vad gör det, låt folk göra bort sig! Så mitt råd ar att fortsätt att skriva när du känner för det. Jag skulle sakna din blogg. Själv har jag kanske 10 besökare om dagen på min blogg, men det räcker för mig och betyder säkert mycket för mina få besökare. Vi ses i hissen!

  Hälsningar Stefan

 12. Riktiga fans håller ett lagom avstånd till sina idoler.
  Die hard fans tenderar försöka krypa under skinnet på sina hjältar och kramar sakta luften ur dom ,trots att dom i grunden vill väl.

 13. Jag tycker inte att du ska sluta att blogga. Det är ju kul att läsa och du böver ju oxå skriva av dig iblad och få ut din ilska. Jag tror att det mesta som skrivs till dig är ändå bra bra saker. Älskade att titta på solstollarna och toffelhjältarna och gör det fortfande och skulle vilja se dom igen. Det är bra grejer ni har gjort som håller fortfarande, inte många som har lyckats med det, i den här världen……

  Kram Lisa

 14. Naturligtvis har Stefan helt rätt. har man inget att skriva som känns relevant en viss dag eller period så finns det ju heller ingen anledning för exempelvis Ola att blogga bara för sakens skull. Den tiden kan han ju utnyttja bättre, vara med sin son eller jobba med webbtv-kanalen. Det är fullt förståeligt. Jag har själv inte uppdaterat min blogg på över ett halvår på grund av brist på tid men också på grund av att jag inte haft något vettigt att säga. Jag beundrar dem som kan blogga varje dag och ändå få till något relevant att säfa varje gång men jag tror det är mycket svårt och det kräver också mycket tid och engagemang.

  Nu är ju den här webbsidan också just en webbsida och inte bara en blogg, och där finns ju mycket annat att pyssla med eller uppdatera för Ola när han har tid eller lust. För mig är ju Olas och Pers musik och program främst mycket nostalgi, och även om konserterna var mycket trevliga och det också varit kul med samlings-DVD:erna, så är det viktigaste kanske ändå att vårda Olas och Pers kulturskatt, och den här webbsidan – om den fortsätter att uppdateras med mer kuriosainfo och mer musik – synnerligen viktig i det avseendet. Betydligt viktigare än önskemål om ”återföreningar” och liknande.

  Oavsett om Olas och Pers program – och då menar jag INTE bara Solstollarna och Toffelhjältarna – någon gång ges ut på DVD i sin helhet, borde vi först och främst se till att få SVT att reprissända Olas och Pers program igen, om inte i SVT så i alla fall i Barnkanalen. Fram till dess kan vi gkädja oss pt de skatter som redan finns samlade på den här sidan, och som jag hoppas kommer att utökas med mer härliga grejor.

 15. En anledning… jag vill ha en blogg att läsa på nätet. Jag vägrar läsa alla andra dumdryga självupptagna bloggar jag sett på nätet, så det är bara din som återstår. Den är ärlig, rakryggad och underhållande. Fan, där blev det ju tre anledningar i en!!

  Keep up the good work
  mvh
  Garry

 16. 1.det är alltid någon jävel som inte tycker om någon eller vad den/dom personerna gör.
  2 det är fan bara ren avensjuka. jag blir så arg på alla som ska klanka ner på andra.
  3.Alla tycker olika
  ola sluta inte att blogga. ola du kan juh oxå skriva av din ilska.

  mvh
  carolin

 17. Nej du ska inte sluta blogga. Du ska skriva om vad du vill och skita i vad andra tycker o tänker. Skriv gärna lite oftare så att man inte tröttnar o struntar i att gå in på bloggen bara för att se att där inte kommit in nåt nytt på ett par veckor. Du får gärna vara provocera och vara ironisk, det är ju det som väcker intresset.

 18. Hej Ola,

  Du skrev en krönika i en Malmötidning tidigare. Stundtals lysande.
  Har du slutat?

  /Ols

Kommentarer är stängda.