Solstollarna

Snett leende – tyvärr tillhör det mig!

För ett år sedan samlades vi – kärnan i Solstollegänget – i Pildammsparken på Margaretapaviljongen för att diskutera vår kommande konsert på Victoriateatern. I år var det dags igen. Men den här gången var det bara Mora och jag. Vi satte oss vid samma bord som för ett år sen. Min kamera har blivit stulen men så här ser Mora ut i mobilkameran.

Mora skålar med ”en kopp kaffe”, en låt som han ju sjöng i Cozmoz. Kaffekoppen är en aning sned, men leendet är rakt. Annat är det med mig. Titta själv.

Vad är det för en konstig mun? Jag trodde att det var något fel på fotot, men titta på klassfotot från första klass. Min mun ser exakt likadan ut där.

Ja, som ni förstår av munnen, är det jag som står trea från vänster i mittenraden. Roland Nord, en av mina allra bästa vänner från den tiden, står snett ovanför, lite till vänster. Han och jag tittar inte (som alla andra) in i kameran, vad kan det vara som vi tycker är så intressant?

Ola

34 kommentarer

 1. För ett år sedan var det full planering på gång inför konserten. Boka biljetter, se till att ta semester, boka hotelrum etc etc,,, Om man tänker på det, känns den här våren inte alls lika innehållsrik.

 2. Kul med nytt i bloggen! Fina bilder!
  Kikar förbi med vårhälsningar från jämtland:-)
  Solen skiner härligt idag!
  ( Ja, för nu har vi äntligen fått vår vi också! Alla ni andra har säkert haft vår länge nu? 🙂 )

 3. Ja du Ola! Vi saknar verkligen att det inte blir ngn konsert i år!!!
  Mora är sig lik!

 4. Ja du Ola, nog skulle jag gissa på att det var tjejer ni såg. *S*

  Jättekul att se Mora igen. Han kan väl skriva en rad här på sidan tycker jag.

 5. Jag och ett par kompisar drog ner till Malmö från Göteborg. På morgonen. Cdn var laddad med hits från åttiotalet (Toffelhjältarna plus mega super dunder oh my god rewival collection), solen stod på himlen och allt var perfekt. Det var en magisk dag. Jag var faktiskt nervös när jag träffade er. Men vad annat var att vänta!? Barnprogramshjältar. Toffelhjältar!! Hur många toffelhjältar träffar man i sitt liv. Ni gjorde dunderbra ifrån er. Tredje akten var magisk!! Jag hoppas att ni vill hitta på nåt liknande igen. Inte bara för en dvd’s skull. Utan för magin. The pure magic. Ha en riktigt fin onsdagskväll. Och är det inte onsdag så vänta tills det blir en sådan.

 6. Man längtar tillbaka till konserten förra året. Vilken toppenkväll!! Vore verkligen fruktansvärt roligt om det blev fler!!

 7. Jag hoppas innerligt att det blir någon mer konsert i framtiden, kunde inte komma ner förra året men skulle väldigt gärna se er live någon gång i livet!!

 8. På den nya bilden var det väl inget snett leende heller? Och ni var rätt söta ändå på klassfotot. Roligt att se gamla bilder på hur det var då.

 9. Hej… så synd det inte verka bli nån mer konsert i sommar.. skulle gärna vilja uppleva det igen 🙂
  hur hhar det annars gått med andra saker som t.ex johan rönn höll på med.. namninsamlingen för att era verka skulle släppas på dvd??.. kommer där en 3:e dvd från er snart ??

  bra bilder som kom upp.. i helgen ska jag ha det trevligt med nyfunna kärleken.. kram

 10. Jag ser då inget snett i leendet alls… kanske har jag fått sämre syn? Däremot har jag upptäckt nya intressanta rynkor på mig själv. Fattar inte alls varför de pekar nedåt när jag oftast är glad? Något måste väl ha blivit fel där?

 11. Hoppas verkligen att det – mot alla odds – blir fler konserter i framtiden! Missade förra årets och skulle så gärna vilja gå.

 12. Snälla, snälla, snälla…..en till onsert för all oss som missade förra sommaren…..och alla de som vill se er igen.

  Och när det blir dags så måste ni ha mera reklam för er så att ingen missar denna stora chans att få minnas sin barndoms glada dagar.

 13. lite off topic men hörde Per Dunsö i Radion idag.. P1 var det som intervjuade han.. Grattis Per för priset du vann…

 14. Vilket program var det som Per va med i? Går ju att lyssna på programmen på nätet, hade varit kul att höra intervjun.

 15. ”Mitt i musiken” är det.

  Han blev årets Alice Tegnér-pristagare. Grattis Per!

 16. Grattis till Per från mig också!
  Och TREVLIG VALBORG till ALLA!

 17. Vi får väl se det när Ola har tid och lust… Har man inte tålamod är man ingen riktig fan.

 18. Lite trist att man inte ens får se ett ”Grattis Per”-inlägg i bloggen :'(

 19. Tror säkert att Ola kommer att nämna Per i sin nästa blogg…Gäller att tänka positivt 🙂

 20. Är övertygad Per gratulerats utanför bloggen 😉
  Ola skriver säkert när han vill 🙂

 21. undra vad Ola kommer skriva nästa gång .. njuter nog till fullo med det fina vädret vi har.. kan förstå att lusten med att sitta med datorn inte är lika stor när solen värmer o fåglaran kvittrar 🙂

 22. Kan bara hålla med. Vem vill sitta inne nu? Ja, inte i fängelse alltså 🙂
  Tänk om Ola skriver: ”Julkonsert med musik från våra Tv-serier.” Då hade jag nog blivit så varm i kroppen att jag sprungit naken runt huset. Fast, då hade nog polisen tvingat en att sitta inne. Och det vill man ju inte när det är så här fint väder. 🙂

 23. Om ni vill veta lite vad Ola sysslar med om dagarna är kanal100.se en bra början.

 24. Ja, för att berätta det för oss fans spelar tydligen ingen roll längre. Visst behöver man inte uppdatera varje dag, men inte heller en gång i månaden som det är nu typ.

  Ser också att man plockat bort ”Uppdateringsrutan” på sidan. Blev väl lite pinsamt när de insåg att det var över ett år sedan de lade till någonting på sidan (utöver blogginlägg då)…

  //Mannen från Åstorp

 25. Och nu blir kommentarerna modererade också, lysande. Nu packar jag ner mina Solstollarna-DVD’s i en låda och lägger på vinden, tack för allt, men vi fans spelar tydligen ingen roll längre. Hej då

Kommentarer är stängda.