Solstollarna

Solstollar i Jämtland och Per bara njuter.

I dag har jag varit hos Bosse Bildoktorn. Han såg visserligen ut som min tandläkare Johan Derving, men det kan det omöjligt ha varit. En tandläkare arbetar ju med små fina instrument, den här körde in stora skruvmejslar i gapet på mig och klagade dessutom på att jag inte var Mick Jagger. ”Det är så trångt härinne” sa han, ”och jag som har hört att du ska va’ så stor i truten”.

Nu är jag stor i truten. Johan lyckades nämligen mejsla ut inte bara en tand, utan två stycken. Så här sitter jag och lider, medan Per trängt sig ner bland alla solstollar i Östersund.

Här sitter Per på isen i Östersund och myser. Bakom skymtar Badhusparken där vi spelade med Solstollarna 1985. (Foto: Ingalill med mobilen.)

Men Per har minsann också problem med tänderna ibland. Åtminstone när han ska agera tulltjänsteman Åke Gömstedt. När vi signerade vår DVD strax innan jul inne på Akademibokhandeln på Väla centrum, fiskade Alex Bergdahl fram sin mobil och tog denna bild.

Nej, det är faktiskt inte som Per petar sig i näsan, han bara förbereder sig för rollen som Åke Gömstedt genom att sätta dit löständerna. Om min tandläkare Johan fortsätter att använda mejseln lika flitigt som i dag, får jag nog låna tullarens tänder snart.

Nu ska jag äta yoggie med sugrör och kika på fotboll.

Ola

3 kommentarer

  1. Arma stackare, jag kan bara trösta dig med att min mun inte heller var någon stor arbetsplats för dem som arbetade med den i tre och ett halvt år, oj vad de bad mig att gapa större hela tiden, för att inte nämna i början när de skulle ta röntgenbilder i hela gapet och försökte att töja ut det kändes det som när de stack in grunkor och försökte att liksom bända skinnet ut och in för att få bra bilder på tänderna. Syrran var med som stöd vid fotograferingen och hon höll på att garva ihjäl sig och jag hade väldigt svårt att hålla mig allvarlig för munnen kändes verkligen alldeles för liten, men oj vilket bildgalleri det blev till slut…och fint bett också även om det tog tid. Jag vet precis hur det är att äta yoghurt när munnen gör ont, kan rekommendera vaniljglass och chokladpudding också, det brukar fungera bra. Fast jag föredrar makaroner och små köttbullsbitar, potatismos och mosad banan går också bra men den konsistensen tycker jag inte om.

  2. har själv en ganska bra erfarenhet från tandläkaren…. skulle få en visdoms tand utdragen o det tog ca 1 timme o får ut den… där låg man i stolen med munnen öppen medans tandläkaren grävde o grävde i ens munn… faktiskt drog de ut bägge men inte samma gång… den första gick lätt 😀

  3. Stackars dig, Ola. Tänderna kan vara till sånt besvär i bland.
    Många tröstande kramar från mig.

Kommentarer är stängda.