Solstollarna

Solstollarna på Öppet arkiv

Som många av er påpekat finns nu Solstollarna serie 1 till beskådan på SVT:s Öppet arkiv.
Vi hade i och för sig blivit glada om något annat visats, inte i stället, utan också, exempelvis Toffelhjältarna, Gammalt & Nytt eller någon annan serie.

Man kan ju önska vad man vill se på Öppet arkiv och vi vet att många redan önskat sig Toffelhjältarna, och Öppet arkiv visar ju programmen med en (teknisk) kvalitet vi annars inte har tillgång till.

Aftonbladet passade på att skriva en krönika om att vi troligtvis fått i oss magiska svampar när vi gjorde programmen. Inget vi själva känner till dock, champinjonerna i matsalens salladsbuffé var synnerligen beskedliga i smaken.

Här kan ni läsa Aftonbladets krönika

24 kommentarer

 1. Skriver som jag skrev där. Bara överanalyserande pappskallar som Sandra Wejbro, som letar efter cheap shots att få publicitet på som hänger upp sig på nakenheten i Solstollarna. Alla andra ser ett bra underhållande program med riktigt bra musik.

  Fått besked om att det kommer ”massor av Ström och Dunsö på Öppet Arkiv då efterfrågan är hög. Håll utkik!”. Glädjande.

 2. Jag hoppas att svt lägger ut mer från er produktion. Att det ska skrivas om svampar och nakenhet och att just en tjej skriver det får mig inte höja på ögonen. Ni var bäst i TV:)

 3. Vart ska man höra av sig för att få tag i en sån där Solstolle-Tshirt? =)

 4. HA! Jag brukar kolla av er sida, för att förhoppningsvis nått nytt skulle dyka upp. Och nu gjorde det det, och med bra nyheter också!
  Tack för det ni gjorde då.
  Ni kanske gör nått bra nu också, men det känner jag inte till 🙂

 5. Jag hade missat den där artikeln. Att den är skriven av en person som anser sig vara för fin för solstollarna råder det ingen tvekan om, men det är också ganska typiskt nöjesjournalistiken av idag.
  Det frustrerar mig att man försöker göra gällande att Solstollarna skulle ha varit ett program som profilerat sig på nakenhet. Förutom sjöjungfrun så förekom ju endast badgäster i badkläder, och hur skulle man annars vara klädd på en strand?
  Röd tråd? Det fanns tillräckligt med röd tråd för att man skulle hänga med i serien, men Sandra Wejbro väljer att glömma att Solstollarna vände sig till barnen och det krävdes inte något djupare än vad vi bjöds på. Det ska absolut inte tolkas som att Solstollarna var något ointelligent, det är fortfarande betydligt bättre underhållning än det mesta som visats sedan dess.
  Min personliga åsikt är att Sandra Wejbro kanske inte rökt några svampar när hon skrivit sin recension, men nog skulle hon dra ned på ättikan.

 6. Feelgood-tv var det. Musikvideosen längtade man efter att se för låtarna var bra. Tur att det var samma varje vecka 🙂 Hon skrev ju faktiskt att det var lite charmigt också. Fick samma känsla när man såg serien som när man såg Dirty dancing.

 7. Försökte kommentera via mobilen men gick kanske inte. Vill bara kalla kalla serien vid dess rätta benämning: Feel good-TV! 🙂

 8. Aha, nu fattar jag. Dom här två sista kommentarerna behöver inte postas 😉

 9. Toffelhjältarna finns på youtube, upptäckte det bland en massa barnprogram från förr, älskar att titta på solstollarna än. Tack för att ni gjort så mycket bra!

 10. Jag har sett många som önskat både Toffelhjältarna, Drömplanket och CozMoz (Jag själv också.) Det kommer nog får vi hoppas. Önskar er en skön, och förhoppningsvis solig, kommande sommar 🙂

 11. Född -84 och jag säger bara ”Det var bättre förr!!!” Ett enormt exempel på det är Solstollarna. Det bara pirrar av lycka när jag får min dos nostalgi. (Undrar också om t-shirts finns kvar att köpa?)

 12. Härligt att svt äntligen tar till sig lite av vad folket vill! Underbart med lite vettiga program i öppet arkiv:-)

 13. Nakenhet i solstollarna? Vad är det då inte i idol, let’s dance, big brother, robinsson mfl? Massa hud, sprit och svordommar, det är modern barn och ungdomsteve! Fy skäms på de som gnäller på solstollarna, en drygt 25år gammal serie vars flera skådespelare var barn (för barn), på en svensk sommarstrand och utan fult språk! Heja svt! (Äntligen)

 14. Ja, vi får hoppas att CozMoz är nästa serie upp på Öppet arkiv.
  Kan inte skriva mer nu utan måste gå och utföra en seans.

 15. Inskränkta 25-öresjournalister finns det alldeles för gott om och av någon anledning verkar de samlas i klasar på Aftonbladet. Jag var ung när Toffelhjältarna och Solstollarna visades första gången. Idag är jag 50+ och tittade igår kväll på de första två avsnitten av Solstollarna via Öppet Arkiv. Jag har inte sett de avsnitten sedan serien visades 1985 och jag kan konstatera att uttrycket ”Det var bättre förr” är inte bara en gammal klyscha…

 16. Hej allesammans, nu måste SVT skärpa sig och lägga upp samtliga avsnitt av denna fantastiska serie igen, Solstollarna är ett av mina allra bästa barndomsminnen.
  SVT hade dom uppe för flera år sedan och Toffelhjältarna ligger uppe så det borde ju inte vara några problem för SVT att komplettera med Solstollarna också eller hur?
  Sköt om er allihop och ett riktigt stort tack till Ola & Per för att ni är så fantastiska.
  /David

 17. Jag håller helt med! Det vore bra om så många som möjligt kunde kontakta svt och svt öppet arkiv om att de ska lägga ut bägge säsongerna av Solstollarna!

  1. Hej Inge,
   Ja vi får spamma SVT redaktionen ordentligt med vårat önskemål helt klart haha
   Vi får inte ge upp, givetvis hade det ju varit bra om Per och Ola kunde hojta till någon gång också hehe

   Mvh
   /David

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *