Solstollarna

Stadsvandring i Solstollarnas spår

Ni ställer ju massvis av roliga frågor och vi önskar att vi hade haft en chans att svara omedelbums. Men tyvärr gör vi andra saker också. Tyvärr, säger jag, för det är mycket roligare att läsa era mail.

Stefan i Åryd blev lite nyfiken på var vissa av utomhusscenerna är inspelade. Och då i första hand gällande våra musikvideor. Som till exempel ”Vi flyger” från ”Solstollarna med Ulla-Bella”, första programmet. Stefan undrar bland annat i vilken park vi befinner oss.

Det vet säkert många malmöbor. Det är Kungsparken. Och flygbilderna är från Sturup, inspelade under ”Flygets dag”, då ju även militärflygplan är med på uppvisningarna.

I TV-seriernas faktarutor försöker vi berätta om alla inspelningsplatser. Vi tänkte till och med göra en karta med alla ställen utsatta så den som ville kunde göra en rundvandring i Malmö och se var vi varit.

Det är ju inte säkert att en enda nu levande själ skulle vara det minsta intresserad av något sådant. Men vad vet vi hur folk ser på tillvaron om 1 000 år. Kanske säljer turistbyrån ett paket med ”Stadsvandring i Solstollarnas spår” där det också ingår små historiska scener med Gösta och Hjördis för att illustrera hur kvinnan i slutet av 1900-talet fick mer att säga till om. Åtminstone i vardagssituationer.

Ola

2 kommentarer

  1. Ola, Namnet var Patrik från Åryd, inte Stefan. 🙂
    Jag gissar på att Ulla-Bella rafsade ned vad jag frågat och vidarebefordrade till dig. Jag har nog sett hur hon skriver…
    Tackar för svaret. Jag hoppas att någon sommar efter att jag fått mitt körkort klart att kunna bila ned till Skåne och besöka Ribersborgstranden och se platsen som stått föremål för Knegoff’s café. Kanske blir det i redan i sommar efter att jag varit över i Danmark och sett Genesis i Herning i Danmark. Jag hoppas bara att Tulltjänsteman Gömstedt inte kniper mig när jag kommer tillbaka till Sverige.
    // Patrik

  2. Låter som en utmärkt ide,jag kommer bums och går i solstollarnas fotspår.
    Stefan i Iggesund

Kommentarer är stängda.