Solstollarna

Tack Churchill!

Det var onekligen ett tag sen jag skrev. Min intention när vi startade hemsidan var ju att skriva varje dag, att berätta något om våra TV-program som kunde tänkas intressera någon, och hade mitt privatliv varit stabilare hade jag säkert levt upp till denna devis. Så är det inte.

I dag fastnade jag framför TV:n, vilket inte händer ofta. Jag såg programmet om Churchill, och jag förundrades över att jag då och då fick tårar i ögonen, det brukar inte hända när jag tittar på engelska serier. Men i eftertexterna såg jag att det var en engelsk-amerikansk produktion, det förklarar saken.

Det är möjligt att vi har Churchill att tacka för att nazisterna inte nådde sina mål, men gällande hans privatliv fanns en del övrigt att önska – om man nu får tro TV-serien. Men som politiker, tyvärr verkar vårt samhällsklimat vara sådant att vi skulle behöva en Churchill även i dag.

Över till något trevligare. När solen skiner och fåglarna kvittrar brukar Thor-Björn och jag ses i Pildammsparken, vid Margaretapaviljongen och avnjuta en kopp kaffe och en kanelsnäcka. I dag var det dags igen, premiär för i år, men det fick bli inomhus.

Thor-Björn och jag diskuterar Friskis&Svettis nya bloggsida. Tyvärr har vi redan satt i oss kanelsnäckorna så dom får ni inte se. Kanske en annan gång.

Ola 

5 kommentarer

 1. Nu stundar den härligaste tiden på året… Övergångsperioden när allt ”vaknar” till liv och blir grönt är den finaste, men tyvärr går den så fort att man ibland knappt hinner att stanna upp och njuta av allt fint.

 2. I bloggen den 10 mars nämnde Ola att han sett på ett TV-program som handlade om hur man bar sig åt för att bli en bra barnprogramledare, någonting som han avböjde från att kommentera.
  Just idag läste jag ett krönikeinlägg på Expressens allt om barn sida, av f.d friidrottaren Erica Johansson, där hon drog upp just en av de saker som jag tycker skiljer Ola & Pers produktioner från dagens barnprogram – Svordomarna. Även om serien i fråga som hon hade sett var riktad mot äldre barn så är det ändå så onödigt att sådant språk används.

  Det är där som jag upplever att både Toffelhjältarna och Solstollarna var så bra. Det användes ett bra språk i serierna utan att för den delen vara larvigt. Jag tror att det var mycket därför som serierna kunde uppskattas av så många olika åldersgrupper.
  // Patrik

 3. idag ha det varit fint vår väder i Halmstad….
  då mår man som bäst… hoppas kylan o snön håller sig borta nu…

 4. Ni gjorde de bästa barnprogrammen under 80-talet! Så underbart att se igen (har skaffat första DVD:n). Och det är inte bara nostalgi, många program hade funkat än idag. Känns inte som det läggs ner lika mycket energi på barnprogrammen längre. Toffelhjältarna och Solstollarna är väl det jag minns mest, men har minnen av andra produktioner också (Drömplanket t ex) Minns hur mysigt det var att se på TV på jullovsmorgnarna… Vad kul det var att se Martyna igen, hittade ett liveklipp från nån show ni gjorde nyligt. Lika vacker idag som hon var liten och söt för drygt 20 år sedan! Och fantastisk röst framför allt.

  Tack för all underhållning, hoppas få se mer av er framöver!

Kommentarer är stängda.