Solstollarna

Tävlingen avgjord. Vi ber vinnaren Daniel om ursäkt.

Tänk att vi till slut skulle bli så gamla, Per och jag, att vi i dag stod på baksidan av hans hus i Saxemara och tyckte att det skönaste man kan uppleva är den första vårsolen. Det var ju inte direkt vad man som tonåring skulle svarat på frågan ”vad är det skönaste du vet?”

Även denna vecka har jag haft fint besök i studion. I dag tittade nämligen vår trummis Håkan Nyberg in. I dessa tider, när alla hoppar på varandra, snackar skit om varandra och bara bryr sig om sig själva, är det fantastiskt att få träffa en sådan som Håkan. Vi har aldrig någonsin sagt ett ont ord till varandra eller – tror jag i alla fall – om varandra. Sådana vänner blir allt mer värdefulla.

Håkan och jag mumsar på söndagsbullarna som Thor-Björn dukade fram efter inspelningen. Trots att det inte är vi som är Skumberg, säger vi – om det inte framgår – chokoläääde. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

Frågan denna vecka gällde ju vilket instrument Per spelar på i ”Om natten”. Mackan i Örebro skriver så här: ”Låter som klarinett, det spelade jag när jag var liten. Egenligen ville jag spela bastuba, men morsan tyckte att klarinetten  ”var behändigare”… Nu spelar jag inte alls, förutom lite trav…”

Alldeles riktigt, Mackan, men tyvärr var det inte dig Håkan drog. Inte heller var det Magnus Ring från Uppsala som tycker följande: ”Instrumentet är klarinett. Självklart ska Per plocka fram klarinetten till livekonserten för DVD:n. Varför inte t ex lägga en coda med lite tradjazz/New Orleans-feeling på När Morgontimman Gryr och avsluta konserten med detta?”

Vann CD:n ”Än finns det sånger att sjunga” gjorde Daniel Vingsäter från Linköping. Stort grattis! Håkan trodde ju att du kom från Vingsäter. Men vid närmare efterforskning verkar det inte finnas någon ort som heter så. Å andra sidan har jag själv råkat ut för följande när jag skulle beställa hotellrum: ”Jaså, ni är från Olofström. Och hur var namnet?” Bara så du vet, Daniel.

Och här kan ni se när Håkan tror att Daniel Vingsäter från Linköping kommer från Vingsäter.

[youtube]3ko0gAJebbo[/youtube]

Håkan drar vinnaren i veckans tävling. Och i den första vårsolen spelar Per på svaret på frågan, en klarinett.

I morgon är det dags för en ny tävling. Vi får väl se vad jag kommer på. Hjälp gärna till!

Ola

3 kommentarer

  1. Har precis sett dokumentären om hästmannen och nu orkar jag inte titta på dragningen, får spara den till någon annan dag. Oj, vad trött jag är, det beror inte på att lampan bakom datorn precis lade av, nej, det var nog promenaden förut som tog på krafterna. Ska bli skönt att sova.

Kommentarer är stängda.