Solstollarna

Thor-Björns bok snart klar!

Många av er väntar säkert på att jag ska skriva lite om Toffelhjältarna, och det kommer jag att göra snart. Men just nu går mycket tid åt att tillsammans med Thor-Björn läsa genom hans manus. Men vi närmar oss slutet, nu har vi inte många kapitel kvar.

I dag hade vi besök av Christer Lindblom från Stevali, ett företag som hjälper till att sälja in böcker till bokhandlarna. Christer var mycket trevlig, inte minst för att han spelar badminton, denna den ädlaste av sporter.

Vi var alla rörande överens om att Thor-Björn lyckats med omslaget. Och sådant är ju viktigt i våra dagar. Tyvärr är det så, att hur bra en bok än är, kan utsidan vara avgörande för om den säljer eller inte. Och jag tycker omslaget är såväl säljande som smakfullt, och dessutom speglar innehållet på ett spännande sätt.

Thor-Björn har inte bara designat omslaget, han är med själv också. Skulle gissa att han är 10-11 år på bilden.

Ängeln vid Hovs Hallar är en självbiografi, och som jag tidigare påpekat, ska jag berätta mer om handlingen när vi närmar oss utgivning.

Christer sa att just nu verkar intresset för sanna historier större än för skönlitterära verk. Vi talade därför också lite löst om huruvida det fanns något intresse av att jag skulle skriva om mitt liv, om allt jag varit med om. Men det får bli en senare historia i så fall. Just nu ligger allt fokus på Ängeln vid Hovs Hallar. Ska faktiskt lägga mig och läsa ett kapitel nu.

Ola

4 kommentarer

 1. Klart att du ska skriva en bok, Ola. Du har mycket att berätta, vet vi av erfarenheter från bl.a. ”Rollin like a stone”, bloggen här, och inte minst dina kåserier i Malmö tidningen som jag läser när jag kommer över den.

  Ja, omslaget på Thor-Björns bok är otroligt snyggt och tilltalande.

 2. Skriv boken Ola!
  Du har ju mängder med upplevelser som du kan berätta…
  som t ex varför du kallades ”Snoppe” under Gonks-tiden 😉

 3. Ja, det är faktiskt ingen dum ide, Ola, att du skulle ge ut en självbiografsik bok. Som de andra här påprkar har du en hel del att ösa ur; dina kåserier, tiden med Per (usch, låter som om det var gången tids historia), tiden med Gonks osv. Och du är ju bra på att uttrycka dig och berätta.

  Ja, jag tycker Thor-Björns pmslag är jättesnyggt. Både grafiskt välgjort och iögonfallande. Eftersom jag själv sysslat med utgivning av böcker, bokdesign, redigering och liknande, så får jag ge honom beröm godkänt.

 4. Underbart omslag och det är klart att du ska skriva boken Ola, men det måste bli när du känner att du har tid och lust, annars blir det inte bra.

Kommentarer är stängda.