Solstollarna

Trots allt: Grattis Malin och Calaisa!

*** Beställ solstolletröjor här *** 

Ja, vi gratulerar självklart Calaisa till ett bra framträdande även om de inte gick vidare hela vägen. Malin Törnquist i Calaisa var ju med i vår senaste TV-serie ”Ola, Per och Ministollarna” som sändes i TV4 Skåne 1995.

Ministollarna från vänster: Anna, Jenny, Malin och Anna.

Jenny var ju med på vår konsert i somras och är förstås då också med på senaste dvd:n ”Ännu mera Solstollar och Toffelhjältar” där hon bland annat sjunger ”Killsnack”.

Jenny och Malin när de spelade in ”Än finns det sånger att sjunga” som du kan köpa här på hemsidan.

Ola

12 kommentarer

 1. Katastrof att Calaisa inte gick vidare. Jag tycker man har blivit van vid de mest spektakulära klavertramp och orättvisor i samband med svenska folkets röstningsbeteende i medlodifestivalen. Men i det här fallet blev till och med jag chockad. Hur resonerar folk egentligen?
  Istället gick ännu en platt, livlös och ytlig låt av Bobby Ljunggren (finns det en tråkigare låtskrivare på denna jord?), vars bidrag alltid låter likadant. Visst, Charlotte ÄR en bra sångerska, men LÅTEN…???? Har vi inte hört den förut – i miljoner andra tappningar och av samme låtskrivare?

  Nu hade man chansen att låta ett bidrag som Calaisas – bra framfört, med stark refräng och trevligt att titta på – att ge Sverige den kick vi har beövt ett bra tag i de här sammanhangen, och så sumpar man det. Men jag antar att vi får kvala in till tävlingen nästa år också.En fullkomlig skandal.

  Nå, Malin och resten av Calaisa gjorde ett jättebra jobb och jag vill ge dem en stor kram för deras försök att vitalisera tävlingen med något så sällsynt som kvalité. Bara att beklaga att det var folk utan musiköra som använde sina mobiler.

 2. Calaisa gjorde ett bra framträdande, men för mig så var låten alldeles för tråkig….

  Frågan är nu, vem tar hem detta i globen?? vem har bäst chans i stora finalen i belgrad sen?? Egentligen är I love Europe galen nog att komma långt, man ser ju vilken typ av bidrag som har fått Europas röster de senaste åren!! Jag var på plats i Göteborg och såg Christer Sjögren, och jag kan meddela att stora delar av publiken faktiskt sjöng med – redan vid första framträdandet!!

  Min egen favorit är Sanna, en riktig gåshudslåt för min del!!!

 3. Hmmm…. när folk skriver att en låt är ’tråkig’ så brukar jag dra öronen åt img. Vad menas egentligen med det? Tråkig på vilket sätt?

  Är då inte Charlottes Bobby Ljunggren-låt betydligt tråkigare, eftersom man redan hört den miljoner gånger förr? Samma tre ackord, samma rytm, och samma platta melodi? och samma träiga text?
  Och inte brukar den varianten av ”det svenska soundet” gå hem särskilt mycket bra i Europa heller. Calaisa försökte i alla fall göra något annorlunda.

  Däremot håller jag med vad gäller Sanna. Jag vet kanske inte om hennes ballad den här gången framkallade någon gåshud direkt, men den var mer känslosam än den hon hade förra gången. Däremot går den inte upp mot den ballad hon hande med första gången, i början av 200-talet. jag minns inte vad den hette, men DEN var en riktig rysare. Dessutom var den på svenska, vilket jag hade föredragit den här gången också. Liksom många andra yngre svenska sångerskor och sångare, så är det engelska uttalet inte det bästa (och Charlottes är nog bland de allra sämsta).

  Men som sagt, smaken är som baken.

 4. Den låten var tråkig eftersom det inte hände något! Det kändes som att de spelade sina andra låtar fast baklänges.. Funderar fortfarande på vilken låt det är, för jag har hört den innan! Pojkbandslåt tror jag…? Sömnig är kanske ett bättre ord!!

  Sannas låt har jag spelat några gånger (Nej, jag har inte fuskat med nedladdning, jag spelade helt enkelt in festivalen på hederligt sätt…), och jag fick gåshud när jag spelade upp den på söndagen! (Dvs dagen efter festivalen)

  Det är jättesvårt att säga vad som slår i ESC, men med tanke på var Irland skickar i år (sök på youtube så finns den säkert där!!!) och vad Ukraina (visst var det från ukraina den dansande diskobollen var ifrån…?) skickade ifjor, så finns det ingen logik längre… Därför tror jag på Christer Sjögren!! Han är inte så seriös (även om han nog tycker det själv…), hela låten är en parodi på festivalen egentligen!

  Oj, det blev långa utläggningar i din blogg, Ola! Hoppas du godkänner vår lilla ”debatt”!!

 5. Vad roligt att höra att ännu en melodifestivaldeltagare arbetat med Ola och Per. Calaisa var helt OK. tycker jag men det är alltid svårt att stå sig mot de större artisterna, även om det verkar ha blivit lite enklare.

  Risken finns, om man själv är lite musikkunnig, att man analyserar sönder låtarna. Men jag håller inte med om att det har blivit sämre. På 90-talet var melodifestivalen riktigt tråkig tycker jag(med vissa undantag) men numera finns det större variation. Synd bara att musiken är förinspelad.

  När det kommer en ballad som Sannas och hon som var med i idol(minns ej namnet) så kan man alltid vara säker på att den går vidare. Hoppas att vi inte skickar en sådan låt, det skulle vi i så fall gjort förra året även om jag älskar The Ark.

  Det spelar nog ingen roll egentligen vilken låt vi deltar med i ESC, vi har för få grannländer. Men vi vet ju ändå att vi är bäst, i alla fall på musik=)

 6. Det är ju verkligen coolt, det är hur många artister som helst som syns i tv som Ola säger samma sak om, ” de har spelat med oss ”.
  Det är alltså massor av artister i Sverige som börjat sin karriär genom att Ola och Per upptäckt dem och gett dem roller , jag säger bara wooow !

 7. PS! Jag har rätt många läsare i min blogg så jag hoppas att fler köper era härliga DVD-filmer! 🙂

 8. and.. she was…….

  … bitter.. nix. Men inte har nivån på inäggen blivit bättre här.

  enjoy life

 9. Anders, Lund–>
  Que? Vad pratar du om?? Låt bli och läs då… Ola har sagt vad han tycker och tänker! Vi andra läser med glädje…

  …undrar dock varför det inte var någon krönika i Malmötidningen denna veckan…? Eller är det jag som var blind?? 😉

 10. Jaha, då har jag hittat hit till er blogg…Som barn minns jag era program om Herr tullaren och de danska chokolääää-wienerbröden…Måste säga att de är rätt så goda, får ju uppleva dom dagligen.

Kommentarer är stängda.