Solstollarna

TV4: Idol. Min idoler: Nelson Mandela och Wiehe!

Jag tittade på Idol ikväll, för första gången denna säsong. Fantastiskt duktiga killar och tjejer kastades ut. Jag önskar verkligen att jag just nu gjort ett TV-program, alla utröstade skulle platsat, alla skulle blivit stjärnor i Solstollarna 2007. 

Många som hör av sig till oss vill att Solstollarna och Toffelhjältarna ska ges ut på DVD. Skulle jag ha varit en av er, skulle jag ha öskat något helt annat. Jag skulle önskat att vi, alltså Per och jag sammanstrålat och skrivit nya låtar – i gammal anda.

Jag älskar Nelson Mandela, och när jag känner ett behov av att hämnas eller vräka ur mig bittra kommentarer, t.ex över alla urdumma recensenter som kantat min väg, går mina tankar till Nelson och hans sätt att hantera oförätter.

Jämförelsen kan tyckas absurd, Nelsons ohyggliga lidande kontra mitt naiva missnöje med journalister, men i båda fallen rör det sig om någon form av missbruk. Av makt.  

Per och jag kunde väl ses lite oftare och skriva nya låtar till bandet här ovanför.

Skulle jag suttit i juryn i Idol, skulle jag röstat på Mikael Wiehe. Helst av allt på hans ”Nadja”. Mikael har träffat Mandela. Det är det många som har gjort. Men bara en av dem har skrivit en låt som ”Nadja”.

Ola

6 kommentarer

 1. Wiehe skrev också den fantastiska ”När tystnaden tätnar” som bl.a. Monica Zetterlund gjorde en underbar tolkning av. Håller med dig om att Mandela är en av vår tids största män, vad hade han inte kunnat åstadkomma om han fått agera som en fri man i sina bästa år när han istället satt fängslad? Hälsningar hisskompisen Stefan

 2. Känslorna för nostalgi är väldigt starka, Ola. Man vill gärna äga någonting som man varit med och upplevt. Eftersom de flesta här vuxit upp med era program så är det ganska givet att en DVD-box med era serier ligger väldigt högt på listan.

  Samtidigt tror jag också att alla här skulle välkomna nya produktioner från dig och Per. Oavsett om det handlade om sång, eller nya TV-program. Men fans är krävande. Varför nöja sig med det ena om man kan få bägge sakerna? 😉
  // Patrik

 3. Tycker det skulle vara bra om Du o Per åter igen började skriva låtar ihop.. skulle ha uppskattas av många.. speciellt era fans 🙂
  ska ni lämna in nått bidrag till nästa års melodifestival ??…

  att få lyssna o se hela gänget spela nya låtar på scen med Carina skulle vara hur kul som helst.. kanske Martyna kan vara med om hon ha tid..
  ha en trevlig helg..
  /Peter

 4. Hur går det med bidraget till melodifestivalen som du funderade på att skriva? Sista inlämningsdag är tisdag har jag läst någonstans.

 5. Tack för allt! Toffelhjältarna, cozmoz och solstollarna speciellt! har inte hört så mycket av er mysik förutom i serierna men tack iaf! Legendariskt!

Kommentarer är stängda.