Solstollarna

Utsökt DVD!

* Beställ solstolletröjor här * 

I går var jag av olika anledningar tvungen att titta genom nya DVD:n. Även om jag är part i målet – minst sagt – måste jag säga att den var bra. Då menar jag inte att vi är bra, utan att det vi har gjort, presenteras på ett utmärkt sätt på DVD:n (och gällande den är jag ännu mer part i målet).

 

Per och jag utanför Victoriateatern. Bilden tagen innan vi visste att det skulle bli en föreställning på lördagen också.

Många som var på Victoria i somras har bett oss ta med så mycket som möjligt från konserten. Och det har vi gjort.

Jag vet att många vill att serierna ska ges ut i sin helhet (och det är på gång), men jag är övertygad om att ni som tyckte om våra program, kommer att tycka om den nya DVD:n.

Ola

13 kommentarer

 1. Är det på gång att ge ut serierna i sin helhet?? Berätta mer!! 😀
  Eller menar du att så kommer att ske när (den numera legendariske) Johan Rönn har varit hos SVT och lämnat namnlistan? 😀
  Så klicka nu på mitt namn – och skriv på namnlistan för att få SVT att ge ut serierna i sin helhet på dvd!!
  Namninsamlingen avslutas den 21 september så skynda skynda!!

 2. Kebab-Kungen, det är otroligt många gamla serier som släpps på DVD. Bl.a så kommer Vilse i Pannkakan på DVD, och sen tidigare finns andra serier som Tårtan. Det finns ett intresse från publikens sida att få återuppleva de program de själva sett som barn. Ola har redan tidigare sagt att han har en ganska god dialog med SVT, så det är väl ganska troligt att man nu sett vilket intresse det finns för Ola & Per’s produktioner efter den första DVD:n, med en andra på väg ut, och tre konserter i somras, och då tycker att det är hög tid att släppa serierna.
  // Patrik

 3. Patrik, jo hehe jag är allt med i matchen jag också. Självklart vet jag om att SVT givit ut massor av gamla tv-serier släpps på dvd. Däribland ”Vilse i pannkakan” (som jag själv skrev i ett tidigare inlägg för någon månad sedan) och att det finns ett stort intresse att återse gamla serier – däribland Per och Olas serier. Saken är ju den att det har känts som att allt utan Per och Olas serie har kommit ut på dvd och det var ju en stor anledning till att Johan Rönn startade upp den här namninsamlingen. Men trots namninsamling, sålda samlingsdvd:er och jättestort intresse så har man ju inte vågat tro på att SVT ska ge med sig med tanke på den ovilja de tidigare tycks ha haft att släppa serierna.

 4. Jag hoppade minsann också till – att utgivning av serierna är ”på gång”!! Jisses. Intressanta nyheter.
  Frågan är bara vilka serier det blir. Jag utgår ifrån att det blir Solstollarna och Toffelhjältarna först och främst eftersom det är där det stota kommersiella intresset antagligen beräknas finnas.
  Men vad med de andra, för oss som skulle vilja se de äldre barnprogrammen igen?

 5. Glenn: Jag tror att det blir svårt att få resterande serier utgivna, eftersom det inte finns samma kommersiella intresse för dem som med Solstollarna och Toffelhjältarna. Men kanske att en release av ovan nämnda serier kan innebära att även andra serier kan släppas längre fram. Jag själv såg inte så mycket av vare sig Drömplanket eller Sångbåten, utan det var först när Toffelhjältarna kom som Ola & Per hade funnit ett koncept som även jag föll för, men trots det så måste ju Drömplanket ha varit populärt eftersom det kom så många uppföljare. Det är bara att vänta, se och hoppas.
  // Patrik

 6. Nu blir jag ännu mer sugen på nästa DVD…
  men många program som gick på TV under ens barndom var ju klart mycket bättre än dagens barnprogram.. en del var ju väldigt lärorikt för de yngre. Fem Myror är Fler än Fyra Elefanter t.ex. Trazan Apansson o sen var ju den där serien om kroppen….. som sagt klart bättre program än dagens mycket importerade barn program från USA o Japan..

  Pet o Olas tv serien ligger ändå bäst till för en personligen…
  go stämning o härliga karaktärer samt bra musik…

 7. Tänk om det äntligen blir verklighet med DVD på alla gamla serier,, Tänk att få kanonbild och dessutom superljud till den fina musiken….Heja Ola och Per!

 8. Jag räknar med att få min DVD signerad! Tänk om allt kommer på DVD; då kan jag slippa mina gamla videotapes! Har i och för sig alla Toffelhjältarna på DVD, men att få resten skulle vara mer än toppen!

 9. Ni som har Serierna inspelade från tiden då det begav sig.
  Ni kanske rentav har några avsnitt presenterade med SVTs hallåa?
  Detta är något som vore mycket mycket intressant för mig. Så ni får väldigt gärna lägga ut de klippen på youtube. Detta gäller såklart även ”spotar” gällande programmen. Vet ni inte hur det görs, så tar jag hemskt gärna över era gamla band när allt är släppt på köpdvd (håller alla tummar för att det ska bli så).

  Annars så tycker jag helt klart att även Cozmoz är viktigt att få ut på DVD i sin helhet. Jag tycker musiken även där är riktigt vass.

 10. Åh så kul det vore. Mina barn har sett första samlings dvd´n med Ola och Pers program och dom älskade det…..Men dom vill ju se mer, inte bara korta snuttar.
  Framför allt toffelhjältarna blev barnens favoriter….

Kommentarer är stängda.