Solstollarna

Väl mottagna i Väla

Vi hade väldigt mysigt i Väla när vi signerade våra dvd:er idag. De flesta köpte faktiskt såväl den nya som den gamla. Väla är ett av våra favoritställen, inte minst för att Alex, som tar hand om oss, är en fantastiskt rolig och spirituell människa.

Alex visar Per hur man ska hålla armarna.

De flesta som kom fram var i 30-årsåldern, de var alltså barn när våra program sändes. Men en del barn av dagens barn har också sett våra program, förmodligen då på VHS. En av dem, David, förgyllde eftermiddagen. Förutom att han var enorm på att härma Ulla-Bella, hade han exakt samma typ av humor som vi har.

David som Ulla-Bella.

Även Tullverket dök upp, i form av tulltjänsteman Åke Gömstedt, som med sin myndiga stämma skrämde slag på förbipasserande adventsflanörer. En mycket trivsam decembereftermiddag, således. Eller som herr Gömstedt så träffande uttryckte det: ”Låt oss hoppas att nästa ”signeringsattack”, i Malmö nästa lördag, blir åtminstone hälften så rolig!”

Ola & Per

8 kommentarer

 1. Tulltjänsteman Åke Gömstedt skulle dyka upp berättade du igår, men det verkar som om även Direktör Knegoff var på plats av bilden att döma.

 2. Nu måste jag bara få fråga en sak här: Är det inte någon mer än jag som vill att Ola och Per ska samla ihop gänget igen och göra en gigantisk krogshow av det hela med låtar och sketcher? Inte bara i Malmö utan även i t.ex Göteborg och Stockholm! 😀

 3. Jo, det är klart att det skulle vara otroligt roligt om de satte samman en show, men det kostar ju också. Både i tid och pengar. Den stora frågan är förstås om det skulle komma tillräckligt med besökare på en sån show för att det hela skulle gå runt.
  Men skulle en sådan show sättas samman skulle jag jaga biljetter för åtminstone två föreställningar.
  // Patrik

 4. Måste säga att det var mycket trevligt att träffa Ola och Per igen. Och Alex förstås – min gamle arbetskamrat.
  DVD:n var förträfflig och jag blev förvånad över hur bra bild- och ljudmässigt konsertdelarna blev. Ofta brukar ju sådant bli svårt rent teknikst och sällan bra men här blev det mycket proffsigt. Älskade också inklippen till originalprogrammen i låtarna – vilka snygga redigeringsövergångar. Mycket lyckat!

  och tja – jag måste nog säga att jag tyckte sekvensen från Barfota var helt underbar. och vilken härlig akustisk blueslåt. Redan här ser man fröet till hur bra Ola och Per skulle komma att bli som barnprogrammakare i deras stil och samspel. Personligen min höjspunkt på DVD:n. Och naturligtvis var det underbart att se ledmotivsekvensen från Dörren igen!

  Kunde gärna önskat mer avsnitt från fler gamla serier på DVD:n, men ändå – en mycket bra – och fullmatad – produktion med många guldkorn!

 5. Jo det vore kul om dom gav sig ut på en turne, Sen kanske inte alla kan vara med. Finns väl många öde folkparker i vårt land

Kommentarer är stängda.