Solstollarna

Välkomna till Konserthuset (?)

Nej, tyvärr är det inte riktigt sant. Någon konsert har vi inte på gång. Inte än i alla fall. Men det är ju lätt att tro när man ser denna proffsiga affisch. Det är Johan Rönn som suttit framför datorn och knåpat. Och inte nog med det. Johan har räknat ut att kommer det 186 människor som betalar 150 kronor var, så skulle det hela gå ihop. Det känns onekligen frestande.

Vi har ju spelat på konserthuset tidigare. Det var över 20 år sen. Enligt biljetten du ser här närmare bestämt den 10 november 1985. Vi gjorde fyra föreställningar, alla för utsålda hus.

Vi inledde med att spela ”Konsert för liten stjärt”, ett stycke vi framfört redan i Drömplanket. Per satt vid pianot och jag dirigerade. Och musiken hämtade vi från en skiva med Tjajkovskijs pianokonsert nr 1 i Bb-moll som nog de flesta av er känner igen. Men i stället för att spela med händerna, använde Per en liten stjärt som tillhörde hans dotter Lisa. De brukade göra så hemma, och Lisa tyckte alltid det var oerhört roligt när baken studsade mot pianot. Men när vi skulle spela in, var det inte alls lika kul, och Per fick muta Lisa. Därför ser hon en aning sur ut i Drömplanket mumsandes på en kaka.

När det var dags för Konserhuset hade Lisa blivit en väl stor dam för att uppträda naken, men Per och Ingalill hade varit förutseende nog att producera en ny stjärt, tillhörande sonen John.

Dock vägrade konserthusledningen gå med på att Johns bak naken skulle hoppa upp och ner på Steinwayflygelns tangentbord. Han var tvungen att nyttja blöja, då man befarade att han på grund av sin späda ålder kanske skulle bli orolig i magen med en så stor publik.

Det var ju inte riktigt samma sak med blöja, lite som att spela Haydns trumpetkonsert med sordin. Men vi genomförde i alla fall konserten. Och John uppträdde exemplariskt och lämnade inget efter sig på tangenterna.

Däremot hade vår ljussättare satt en lampa på tok för nära flygellocket så att ett litet brännmärke uppstod. Så gör man inte med en Steinwayflygel. Det kostade 30 000 kronor.

Ola

12 kommentarer

 1. Sitter utomlands och skriver har darfor inte alla bokstaver tyvarr….
  Denna konsert skulle jag satta hogst upp pa min prioterings lista
  Skulla flyga hem bara for denna sakens skull (Bor i spanien)
  Tank och fa hora ”Tusen bitar ” Live en gang till !!
  Det gar knappt och beskriva med ord hur mycket era program betytt for mig
  Solstollarna & Toffelhjaltana Sa bra blir aldrig svensk tv igen…
  Om ni inte gor comback da forstas !!
  Ha det bra och hoppas denna drom gar i uppfylelse !!!!!!!!

 2. Aj aj aj, era rackare där… hehe… inte sjysst alls. 🙂
  Satte nästan mitt svarta kaffe i vrångstrupen när jag såg affischen.

  Man kan ju förstås alltid hoppas att den inte är enbart önsketänkande, utan att något liknande verkligen kommer att ske.

  Visserligen hade kanske en riktig inte haft 25 år gamla foton på de medverkande, men skickligt gjord var den, så hats off till den dess skapare.
  Fast den kanske skulle sparats till den 1 april…? 🙂

 3. Lika bra att det inte var på riktigt,jag skulle ha varit förtvivlad över att inte ha råd att åka så långt för en kväll.
  Om det blir av så tycker jag det ska vara i Umeå 😉

 4. Wow, trodde aldrig du skulle posta den! 🙂 Coooolt! 🙂 Så, vad säger ni peeps, hade det inte varit skönt med en Solstolle-kväll med Ola och Pers fantastiska musik?

 5. Sjävklart skulle det sitta fint med en Solstollekväll!
  Jag kommer garanterat.

 6. Borde ha anat att det var något skumt med affischen när det bara fanns ett föreställningsdatum och en tid och en plats, det skulle ju ha gått åt en turné minst =). Får väl skylla på lågt blodsocker för jag blev otroligt avundsjuk på alla som bodde i Malmö tills jag läste att det inte var sant och då andades jag ut igen.

 7. Jag var visst inte den ende som gcik på det det där. Mitt leende har nog aldrig slagit om så fort till en ledsen min som när jag förstod att det bara på skoj Nu va du rolig, Ola!
  Men jag lovar, jag hade defenitivt kommit!
  För övrigt så var det en riktigt snygg plansh!

 8. Jag trodde på det! Jag läste bara på bilden och började fundera på om jag kunde den dagen och när jag skulle boka biljetter. Sen scrollade jag ner och läste texten, haha!

  Skitsnygg plansch!

 9. Neeeej, det var bara en fejkplansch! En ordentligt snygg sådan, men va synd! Men…varför gör ni inte en sådan konsert? Med tanke på tillströmningen under era signeringar i år, vilken tillströmning skulle det inte bli på en KONSERT??!! Och jag tror definitivt att artisterna, Carina, Martyna etc skulle ställa upp.
  Skulle kasta mig över en biljett direktamente! 🙂

 10. Hallo!

  Hela mitt kompis-gäng på ca 15-20 personer kommer gärna på konsert om det skulle bli någon i framtiden! Det skulle vara jätte-kul!

  Hade bra alla stollar, Marcus

 11. Och alla mina vanner med och vi bor dessutom i
  Malmo med omnejd Sa ca:20pres till…!!!
  Go for it !!!!!!!!

Kommentarer är stängda.