Solstollarna

Vår älskade Gunnel. Tävlingen avgjord.

*** Beställ konsertbiljetter här till höger ***

I dag hade vi besök av en av våra absolut käraste, duktigaste, roligaste, underbaraste och trevligaste medarbetare på Malmö-TV, nämligen Gunnel Hemmel, som hette Blomgren på den tiden det begav sig.

Jag säger bara, som vi har skrattat, Per, Mora, jag och Gunnel och Bettan som hjälpte oss på och av med kläderna. Ja, inte bara det, det var ju Gunnel som ritade och valde ut det mesta av det vi hade på oss.

Gunnel drar vinnaren i veckans tävling. Vann en CD gjorde Jimmy Ekman. Gunnel berättar också vad hon skrattat mest åt under alla år. Det är varken åt mig eller Per, utan…

Svaret på veckans fråga, vilken relation Vaktmästaren i Solstollarna hade med Anna Book, var ju att han, liksom sin bror Knegoff, var morbror till Anna och hennes systrar Carina, Martyna, Gunilla, Lisa och Camilla.

Du som tänker gå på konserten och vill ha en solstolletröja har möjlighet att köpa den lite billigare när du är på Victoria (150 kronor). Och då slipper du ju dessutom portot.

Är du intresserad av att det ska ligga en tröja och vänta på dig i Solservice, så maila oss på kontaktsidan. Glöm inte uppge storlek. (Tröjorna håller högsta kvalité.)

Gunnel, Thor-Björn och jag talar lite allvarligt om livet på TV då och nu. Men det får ni läsa om i mina memoarer. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

I morgon är det dags för en ny tävling, en som världens underbaraste Gunnel kommit på.

Ola

2 kommentarer

  1. ”Det hade han inte heller, för han tyckte att hon var så fruktansvärt ful.”
    Den kommentaren om Vaktmästarens åsikt om Anna Book var så självklar och väntad, likväl så skrattar man rakt ut. Vaktmästaren var en underbar karaktär, som dessvärre ofta blir bortglömd bakom de mera framträdande rollerna som Ulla-Bella, Tullaren och Skumberg. Det behövdes verkligen en karaktär som alltid var den som fick lida av Knegoff’s påhitt och galenskaper, och med tanke på allt Knegoff gjorde mot honom var det absolut inte konstigt att han alltid tjatade om att få semester.
    Den stora frågan som uppstår i omnämnandet av Knegoff och Vaktmästaren som morbröder till de sex flickorna, är ju förstås vem deras syster är, och hur hon kunde anförtro sina döttrar till dessa två tokiga herrar.

  2. Lugnet före studiestormen råder, det är lika mycket uppehåll som utanför just nu, men med tanke på att solen och regnet avlöser varandra ute så vet jag inte hur det blir här inne ju längre dagen går…

Kommentarer är stängda.