Solstollarna

Varför är Skumberg klädd i svart?

Många frågar efter våra skivor. Jag var just inne på Tradera och såg att man just nu för bara en hundralapp kunde köpa alla tre Solsolleskivorna och ”Toffelhjältarna går igen” på vinyl. 400 var budet uppe i för ”Gäster hos Solstollarna” på CD.

Just nu får vi massvis med frågor av de mest skiftande slag. Vi lovar att besvara alla så småningom, antingen här i bloggen, eller – om det rör sig om sådant som många undrar över – på själva hemsidan.

En egen liten fundering har signaturen ”vicotnic”:

”Varför var Skumberg klädd i just svart? Hade t.ex inte vitt eller kamouflage-grönt passat bättre?”

Det är inte lätt att få tag i Skumberg, men via det danske Bageri som han ju allt som oftast besöker lyckades jag nå honom. Här svarar han själv:

”I gamla cowboyfilmer bar skurken alltid svart hatt och hjälten vit hatt. Ville Vessla hade mörkblå cheviotbyxor och svarta spetsiga skor. Skumberg har sina förebilder och är mån om sin image, stil och elegans. I själen är han däremot vit.”

Det där sista vet jag inte om myndigheterna skulle hålla med om.

Intresset för T-shirts bara ökar. I dag har jag och Jonathan (son) besökt Thor-Björn i hans fotoateljé. Thor-Björn plåtade, och Jonathan var modell, så i morgon kommer ni att kunna se alla T-shirts vi tryckt upp under åren.

Ola

Solstollarnas nya supermodell Jonathan i Toffelhjältarnas T-shirt.
(Foto: Thor-Björn Bergman)

Tulltjänsteman Åke Gömstedt haffar Skumberg just när han är på väg till det danske Bageri. (Foto: SVT)

2 kommentarer

  1. Hejsan alla glada!

    finns det någon som vet vad båten Skumberg åker omkring i heter?
    eller det bättre alternativet: någon som har en man kan köpa?

Kommentarer är stängda.