Solstollarna

Veckans dragning: Trädgårdsmästarens dotter!

Nu är tävlingen avgjord. Frågan gällde ju vem som varit med i ett av våra kändaste program, och som är dotter till den man som kom fram och hälsade på oss på gågatan i Malmö. De flesta av er kände igen honom, men några har svarat Bosse Bildoktorn. Men honom har vi aldrig träffat – tyvärr – med tanke på hur min Mitsubishi stånkar och stönar.

En som kände igen vår hälsande man var Johan Rönn som skriver så här: ”Jag tror att kändisen är Sköna Söndags Bertil Svensson, samme man som skar sig i tummen, som Robert Gustavsson senare gjorde en massa sketcher av”.

Helt rätt. Johan är själv lite av en kändis, åtminstone här på vår hemsida. Det var ju Johan som gjorde den fina fejkaffischen.

Dottern var som sagt med i ett av våra kändaste program, nämligen Solstollarna. Här är hela solstollegänget, så här någonstans måste hon vara.

Från vänster: Håkan, Camilla, Ulla-Bella, Vaktmästaren (ovanligt ful dagen till ära) Gunilla och Mora. Nedre raden: Carina, Anna, Martyna, André och Lisa (Foto: BMP)

Vi sa ju att hon var lika smidig som pappa, och då förstår man ju att hon dansar. Det gör Camilla, Gunilla och Lisa. Men bara en av dem bär ju samma efternamn som Bertil Svensson.

Och vinnaren, Håkan Löfstedt från Söderhamn (GRATTIS!), lyckades med hemsidans hjälp lista ut det rätta svaret: ”Efter att ha klurat lite & rotat runt på hemsidan påstar jag att tjejen ni frågar efter heter: GUNILLA SVENSSON! Nu är det bara att hoppas att man har den rätta turen”.

Gunilla och Lisa lyssnar på morbror Knegoff när han berättar om sjöjungfrun.

Det är Gunilla ni ser i slutet av varje program av Solstollarna från 1985, som dansar så oerhört vackert i den ljuvliga solnedgången medan Martyna sjunger Sommarnatt, kom. Och här kan ni se hur dragningen gick till.

Så här gick det alltså till när Ola alldeles ensam drog veckans vinnare. I morgon är det dags för en ny veckotävling. Hoppas jag i alla fall. Det beror lite på hur det går hos Johan Derving. Ja, Johan är alltså min tandläkare sedan många år. Men han brukar klara det mesta. (Fy, vad nervös jag är, han har såna superstora borrar.)

Ola

4 kommentarer

 1. Jag kan rekommendera lustgas, då känner man bara att tandläkaren arbetar och så hör man ljuden, men det gör inte ont, inte ens sprutan, lustgas är underbart.

 2. Jag brukar ha med mig mp3 spelaren när jag ska till tandläkaren,och när det ska borras så höjer jag ljudet ordentligt,det funkar rätt bra.

 3. Hade hoppats på min gamla favorit Gunilla i studion , då hade Ola sluppit gråta också.

 4. Och jag pa min favorit Britt-ahlen…!
  Da lar ju Ola verkligen inte grata med en sadan skonhet brevid sig i studion
  Nar e det dags och bytta ut fejk affichen till en riktig da ?
  Jag vantar och vantar bra om ni meddelar i go tid for jag bor ej i sverige langre sa jag kan planera min resa
  Tack !!

Kommentarer är stängda.