Solstollarna

Vill någon ha mig som granne?

Av olika skäl funderar jag på att flytta, antingen till Uppsala eller Göteborg. Du är varmt välkommen att se till att lägenheten bredvid dig blir ledig, så kommer jag med mitt pick och pack. Kan du dessutom ordna ett trevligt och välbetalt arbete, bjuder jag självklart på fika. Detta är alldeles allvarligt menat.

Det roligaste vi gjort

I Uppsala bor en av våra käraste medarbetare genom åren, nämligen Veronica Leo, som illustrerat en del av våra skivomslag och inte minst boken och Professor Djurström. Det roligaste vi gjort, har vi tyvärr inte gjort själva. Det är nämligen Djurströmboken, men den danska översättningen.

Professor Djurström och Göte Skötare översatt till danska, här omgiven av pandorna jag hade på bordet framför mig i ”Yezzp”.

Damen som översatte boken, Rose-Marie Tvermoes, var helt enkelt roligare än vi. Eller så är danska ett roligare språk. Här följer ett litet smakprov:

TUNFISK – en af verdens hurtigaste fisk. Trives bedst i varmt havvand, men forekommer også i salater. (Hertil anbefales en halvtor hvidvin).

Ola

23 kommentarer

 1. Du är mycket välkommen till Mora annars. Det är ganska hyggligt med lediga lägenheter, och du kan alltid få anställning på vår butik så fort vi fått igång den. Är du intresserad av hobby?
  // Patrik

 2. Vad är nu detta Ola?? Du kan inte flytta från Malmö, du är för evigt förknippad med den här staden… Du ingår i Malmös pophistoria!! Både som solstolle, toffelhjälte och ”Gonkare”!!!!

 3. Jag har aldrig läst någon löjligare blogg!! OLA = MALMÖ =SANT Ola, du vet precis som jag, att det bästa med Stockholm, även Uppsala och Göteborg är Malmötåget! Det sjöng Åström om redan på 80-talet! Lägg ner det tramset och fatta var du hör hemma! Jag bor inte i Malmö längre, men nära; och vi får nog ta en liten sittning på ”Bullen” innan du gör något förhastat och totalt fel!

 4. Jag har aldrig hört på maken. Ola Ström flytta till Göteborg eller Uppsala… ånej. Den köper vi icke. Som flera här har sagt, så är Ola för alltid förknippad med Malmö.

  Men jag håller med. Rose-Marie Tvermoes text ÄR rolig.
  Jag låg dubbel.

 5. Man får helt enkelt vänja sig vid tanken. Ola måste så klart lyssna till sitt eget hjärta, precis som vi andra. Astrid Lindgren gick bort för några år sedan, och får vi/världen helt enkelt leva med.

 6. Ola nån annanstans än i Malmö är lika långsökt som Riksdagshuset i Oxie…..

 7. Ola Ström ÄR Malmö. Hålller med föregående inlägg, Ola nån annanstans i Malmö är att ha ketchup på morgonfilen.

 8. Måste säga att den här tråden börjar att bli larvig. Visst är Ola starkt förknippad med Malmö, men vill han verkligen flytta så är det väl upp till honom. Det kan inte vi sitta och bestämma. Han kommer fortfarande att vara Ola Ström, oavsett om han bor i Malmö eller på annan ort.
  // Patrik

 9. Patrik –>

  Det är väl ingen här som har bestämt var Ola ska bo?? Vi bara tycker att det är tråkigt att staden kanske ska få en profil mindre och som jag ser det skriver alla med glimten i ögat…

 10. Conny Ohlsson skrev att det bästa med Stockholm är Malmötåget.
  Jag är själv infödd Stockholmare och bott där i hela mitt liv. Jag har även, och lyssna nu Conny’ besökt Malmö och tycker att även den staden är väldigt trevlig!! Ett litet tips: kolla gärna lite utanför stadsgränsen, vidga vyerna så skall du se att du får ett mer innehållstikt liv!

 11. Per-Åke!
  Detta är en travesti från en LP som heter Hampadängor, som jag tror Ola känner igen! Jag har inget emot Stockholm. men jag känner mer för Skåne, precis som du känner för din hembygd. Sista låten på LP´n slutar med: Tag plats: Det bästa med Stockholm är Maömötåget. No hard feelings! Naturligtvis vill vi behålla Ola i Sveriges framtid! Per-Åke; Du verkar bitter för kommentarer om Stockholm. det får du tåla. Förr mobbades vi skåningar för vår dialekt när vi kom till 08. Nu flyttar ni till sveriges nya centrum, men vi mobbar inte er utan hälsar er välkomna. för övrigt ska jag snart till Stockholm! ha en trevlig helg P-Å och tro inte att jag tycker illa om folk från andra delar av Sverige!

 12. Varför bara till Uppsala eiier Göteborg? Slå på stort och flytta till Jämtland istället! 😉 Du är så välkommen hit!

 13. Tack Johan!!

  Nå, Ola… Vad säger du om responsen???
  Och ska du tvunget flytta så flytta upp till Blekinge istället så att du kan börja komponera nya låtar tillsammans med Per!!!! Blekinge är fint… Finns mycket trevligt folk som bor där!! (Ja, jag är partisk… Både min släkt och min pojkvän är därifrån… ;-))

  Trevlig helg önskas er alla!!

 14. Eller flytta till ”Sola i Karlstad”! Det finns på tok för lite av Solstollarna här, trots detta uttryck. Har inte ens hittat filmerna, dags att du kommer hit och ändrar på det.

  Kom i alla fall hälsa på! Beatles gjorde ju sin första Sverigespelning här och det var ,om jag inte minns fel, en av deras första utlandsframträdanden.

 15. Jag och min man röstar på Holmsund,det är nära till storstaden Umeå, tar knappt 15 min till flyget,och vi har äventyrsbad 🙂

 16. Nu har det snart gått en vecka utan ett inlägg från Ola! Har du redan flyttat? Fungerar inte bredband så långt norrut? Per kan väl skriva något under tiden! Saknar dina underfundiga bloggar! Hörde idag någon säga: 08:or ar ett dj-a skit, men nu välkomnar vi dem hit. OBS! Inte mina åsikter utan någon annan som travesterar K-O Feldts kommentarer om löntagarfonder; så Per-Åke, du är fortfarande välkommen ner till det kontinentala Sverige, och jag hoppas jag fortfarande är välkommen till Sthlm?????

 17. Ola skriver säkert när han ha nått att skriva.. ha ju läst på Thor-björns sida att han, Ola o Jonte var ute o fikade.. sen verka Ola ha varit upptagen o spelat in material med Thor-Björn….
  ha jag fått det ihop som… kan ha fel..

  Halmstad ligger ju mellan Malmö o Göteborg.. fin stad o flytta till Ola 😉
  ha det så bra..

Kommentarer är stängda.