Solstollarna

Vinn Pers CD + Hotelldöden

Per och Ingalill är ju som bekant i Jönköping på en liten turné. I morgon (torsdag) kan ni vinna Dunsö Kapells CD ”En å annan sång”. Det är bara att gå fram till Per på gågatan klockan 18,00, lägga handen på hans axel och säga: ”Har tant Hjördis gått vilse?”, så är CD:n din.

Här står Per i morgon klockan 18,00 med en CD i fickan.  

Och här får ni nu läsa ett unikt dokument om hur Per har det just nu:

Rapport från ett hotellrum

Att vara på turné är oftast mycket trevligt, men så här i slutet av en lång spelperiod händer det gärna att man drabbas av leda och rastlöshet. Inte minst på sitt hotellrum.

Och det är ju inte så konstigt när utsikten från fönstret ser ut så här.

Eller när den enda tavlan man glor på i tio dagar är denna.

Över spegeln vid skrivbordet har jag hängt en handduk så jag åtminstone slipper se mig själv när jag sitter vid datorn.

Räddningen är teven, men när även programmen gör mig illamående, har jag kommit på en uppiggande lek: Jag tittar på ”fel” textning av programmen. Alltså om jag ser på SVT:s TV1 så knappar jag fram textningen till TV2 (299) och ser jag på TV2 knappar jag fram textningen till TV1 (199). Bäst effekt uppnås om man vrider ner ljudet till ett minimum. Alla program är ju inte textade, men när det funkar kan det bli rätt dråpligt.

Så här, till exempel! Intervju med Lill-Babs med text från program om klimatförändringarna. Den är ju ganska kul, men ni kan säkert hitta bättre om ni testar själva.

Så roligt har jag. Det är nog dags att avbryta turnén och ta kontakt med psyket.

Hälsningar, Per

Ja, jag tycker nog att Per ska avbryta turnén, men inte ska han ta kontakt med psyket, han ska ju komma ner till oss i Malmö i stället, till Håkan, Thomas, Bo och mig och förbereda vår konsert på Victoriateatern den 17 juni.

Lustigt nog är det just Lillbabs som uppträder där nu. Nästa vecka kan ni förresten beställa biljetter till vår konsert. Och dessutom Solstolletröjor. Jag ska ge Per en sådan så blir han nog lite gladare.

Och har du lika trist som Per verkar ha just nu, så kan du kanske också roa dig med att hitta en rolig text till ”fel” bild. Skicka den i så fall till oss.

Ola

2 kommentarer

  1. Hur kommer den kommande beställningen att fungera med förbokningen? Vi som skrivit in och förbokat, måste vi fylla i den intresseanmälan som kommer att läggas upp på sidan? Man vill ju inte dabba sig och missa årets inhemska upplevelse för att man tror att allting är bokat och klart.

    Förövrigt så tycker jag synd om Per. Jag har inte behövt ligga på hotell i så många dagar som han, men efter en vecka på samma ort brukar man bli ganska less.
    // Patrik

  2. Det där med program och textning har jag testat av misstag men jag kom inte på att jag kunde ta kort på det =), annars är textteve en av de bästa uppfinningarna som finns, fast ibland undrar jag hur de som arbetar med textningen går till väga? Det skulle vara kul att testa någon gång, om man bara satt och fick prova utan att resultatet gick ut till tittarna, så kunde jag få veta om det verkligen är så svårt att skriva rätt ibland som det verkar vara.

Kommentarer är stängda.