Solstollarna

Båda veckotävlingarna avgjorda.

Ja, vi gjorde båda dragningarna efter varandra. Och när jag säger vi, menar jag inte bara Thor-Björn och jag, utan i dag hade vi väldigt fint besök, nämligen av Lasse Polis.

Så här såg Lasse ut som Överstelöjtnant Carl Cassler i Cozmoz.

Och så här ser Lasse ut idag (till höger i bild). På min högra sida sitter Roffe, Thor-Björns bror som var nere för att hjälpa till med bokslutet. Foto: Thor-Björn Bergman.)

När vi spelar in dragningarna har vi bestämt att vi varken får repetera eller ta om. Det har vi lyckats hålla hittills. Men i dag var det nära att det sprack. Jag fick nämligen ett oförklarligt skrattanfall, det fick jag allt som oftast även när vi spelade in TV-serierna, och det var väl något slags återfall nu när Lasse var med. Titta själv här.

Lasse Polis drar vinnarna i veckans båda tävlingar medan Ola skrattar som en besatt.

Nästan alla svarade rätt i veckotävlingen, det gällde ju vilka Eva & Tony var som skickat ett julkort till mig. Så här skriver Jimmy Ekman från Stockholm: ”Denna kvinna förgyllde min väntan på julen 1979 samt 1985 i rollen som Kleva/Gloria i julkalendern Trolltider… svaret är: Eva Rydberg…”

Alldeles riktigt. Och Eva är ju gift med Tony Johansson, en lika duktig som trevlig musiker. Vi lämnade in ett TV-manus tillsammans, och Per och jag kunde inte i vår vildaste fantasi tänka oss att TV skulle tacka nej, Eva Rydberg är ju en av våra mest mångsidiga artister och synnerligen respekterad. Men det kunde dom.

Vann gjorde Liam Causer och vi säger grattis och skickar en CD (om du skickar din adress).

Extratävlingen gällde ju på vilket sätt vi avvek från originalmanuset i Bageriscenen där Skumberg är förkyld. Vi godkände två svar, det ena var att jag glömde säga att ”ja, di är dejlige, det danske politi”. Det andra det som vinnaren Per Rydén från Göteborg (Grattis) presenterar så här: ”(jaha, så vänder jag den om,) så chokoläden kommer i beröring med den lille silleman”, (vilket ger den stackars intet ont anande Skumberg enorma svårigheter att hålla masken).

Jo, du har rätt, Per Rydén, som jag sa tidigare skrattade vi ofta när vi spelade in. Men mellan tagningarna kunde vi se ut så här.

Ilsegerd och Kirsten i det danske bageri. En viss förståelse för att ”After Dark” aldrig hörde av sig kan jag faktiskt ha. Vi ser ju ut som om vi blivit utskällda efter noter. Men det har vi inte. Vi blev alltid utskällda utan noter.

Ola

7 kommentarer

 1. Sådär ja, nu kanske jag kan lägga mig och somna om, det är inte det lättaste att sova när man har huvudvärk, yrsel och svettas, men med en extra nattmacka och en alvedon ska det nog fungera, nu när jag har fått skratta lite och glömma studieångesten en stund. God natt.

 2. Ska jag skratta eller gråta ? 😉
  Jag googlade och hittade bara artiklar om ett enda par (som hade skrivit en ufo-bok) med rätt namn,men det var fel,haha fast jag fuskade så hade jag helt fel.

  Kul att se Lasse igen efter alla år.

  (hoppas du kryar på dig snabbt Lena )

 3. Hej Per och Ola!
  Fick ”Solstollar och Toffelhjältar” på posten, en överraskning från Mamma o Pappa. Jag har legat i soffan hela morgonen och tittat. Vilken musik och vilka fina tvprogram ni gjort. Hoppas allt är bra med er.
  Stor Kram//Jenny Bergqvist

 4. Solstollar! Jag tycker ni borde bli chefer över SVT!

  Herr Skum skulle nog tillföra en hel del dynamik!

  /Pär.

  independentfilmaren.blogspot.com

 5. Första tävlingen som jag fick hoppa över *mumlar lite irriterad* Hade ingen aning om det där manus joxet.
  Men jag är snart med i matchen igen. Ska ju vinna en CD…..
  kram kram på er

 6. Tack Samara, det var nog bara studieångest, för igår mådde jag bättre, hoppas att symptomen inte återkommer nu när jag ska sova… Axlarna värker som vanligt av allt sittande vid datorn, men jag har faktiskt tagit en promenad innan chatten 15.00-17.00 och joggat lite i trädgården mellan 17.45-17.50 innan nästa chatt 18.00-19.30 och sedan gått en kvällspromenad 22.00-22.15 ungefär så jag har rört ovanligt mycket på mig för att ha varit en måndag utan dansträning och jag har inte ens tänkt på dansabstinensen bara för grupparbetet och studieångesten har hängt över mig. Det är ett ångestsymptom när jag inte saknar dansen!

Kommentarer är stängda.