Solstollarna

Grattis Stefan!

Ja, så heter han, veckans vinnare, Stefan Olsson från Västerås som begåvas med en DVD och ett signerat foto. Eftersom Thor-Björn kvicknat till kunde vi i dag genomföra dragningen som finns att beskåda här nedan. Så här såg det ut när vi tittade på resultatet i Thor-Björns nyinköpta proffskamera.

Thor-Björn och Ola förundras över att Ola, trots sin tillfälliga (?) rondör kan dansa så smidigt kring granen. (Foto: Jonathan Ström)

Veckans tävling var den svåraste hittills, i alla fall av antalet felaktiga svar att döma. En hel del av er har svarat André Gjörling. Men för det första var han ju inte med på bilden, och för det andra var det ”Skilda världar” han medverkade i.

Johan Linander från Lund bjöd på ett annat tips: Det var inte enkelt, men mitt förslag är Bengt Järnblad. Stående andra från höger och präst i Tre Kronor.

Ja, det var rätt TV-serie, Johan, men mannen på bilden, tvåa från höger, är ju inte präst precis, det är vår scenograf Göran Arfs. Och scenografer verka vara populära svar.

Sofie Andersson från Orrefors föreslår nämligen Bo Laurin. Bo har mig veterligen inte spelat in någon såpa, och dessutom är han inte med på bilden. Däremot var han vår scenograf såväl i ”Cozmoz” som ”Sångbåten”.

Nej, över till det rätta svaret. Så här tjusigt fick Camilla Håkansson till det. Camilla vann visserligen inte, men en tröst kan väl vara att segern gick till Camillas hemstad Västerås.

Så här i julklappsrimmens tider, jag på era ledtrådar vänder och vrider.
Här är årets sista chans att vinna, och jag tror jag rätt svar lyckats finna.
Bland det glada gänget på Olas fest, står till vänster en kvinnlig gäst.
En mångsidig och begåvad aktris, som i såpan Tre kronor spelat polis.
Catherine Hansson är mitt svar, med lite tur blir det mitt namn ni drar.

Så här såg hon ut 1984, Catherine Hansson, när hon sjöng signaturen i ”Nya Drömplanket”.

Även Jimmy Endeley, själv skådespelare, svarade (förstås) rätt. Så här skriver han:

Måste bara nämna en lite rolig sak apropå tävlingen och Cathrine Hansson. Det var efter att som tonåring sett henne i en föreställning på S:t Gertrud som jag bestämde mig för mitt framtida (nuvarande) yrke, skådespelare.

Och minns ni inte vad Catherine hette i sin polisroll, så gjorde Peter Fredriksson från Mölndal det:

Som svar tror jag att det är Catrine Hansson (vet ej stavning), som står på bilden bredvid Skumberg. Hon spelade Lena Sjökvist i Tre kronor. Om det var fel så är hon väldigt lik henne. Tror att hon är från skåne oxå.

Alldeles riktigt Peter. I morgon blir det en ny tävling. Den får nog bli lite lättare.

Ola

Ola letar efter vinnaren under Thor-Björns julgran.