Solstollarna

Husse Polis och Tollaren

I dag har det varit dragning i veckans tävling. Och för att allt skulle gå rätt till hade Thor-Björn och jag bjudit in en polis och en tollare. Alla förstår då att det rör sig om ingen mindre än Lasse Polis, för dagen omdöpt till Husse Polis, eftersom han hade en av sina hundar med sig. Och denna mycket trevliga dam, Terra, tillhör just rasen tollare. Eller om man vill var petig, ”Nova Scotia Duck Tolling Retriever”.

Husse Polis, Tollaren Terra och Ola. (Foto: Thor-Björn Bergman)

Frågan gällde ju vad det var för ras på den hund som bagaren (Mora) hade med sig i ”Vems är tvätten?” som vi sjöng i Drömplanket. Många har påpekat att på skivan sjunger vi inte om någon hund. Och det är alldeles riktigt. Men i originalversionen i TV gör vi. Per och jag brukar ju ofta ändra i våra texter.

Och vinnaren, Lasse Cronqvist i Oxie visste svaret: ”Detta var verkligen en fråga att för(h)undras över, men rätt svar på hundfrågan tror jag är en BEARDED COLLIE.”

Bagaren, balettdansösen (i skägg) och jultomten, här assisterad av bagarens hund Modoc, en äkta Bearded Collie.

Eftersom frågan gällde en hund, tyckte vi också att det borde vara en hund som förrättade dragningen. Och det gjorde Terra på ett synnerligen professionellt sätt, betydligt bättre än husse förra veckan. Och så här gick den unika dragningen till.

I morgon presenterar vi en ny tävling. Missa inte denna! Och nu har ni bara tre dagar på er att skicka in ett bidrag till vår Look a like-tävling. Ta chansen!

Ola

4 kommentarer

  1. Vilken söööt och duktig hund. Undrar vad hon tänker på där i slutet av inslaget….Kankse tänker hon på hur nöjd hon var med sin insats! Eller kanske funderade på om Tulltjänsten behöver en Tollare.:D

  2. Hon var ju jätteduktig, Terra. Jag har aldrig stött på den här varianten av retriever förr, men hon verkade väldigt intelligent och sällskaplig.
    För er som ser på de här dragningarna på youtube, gör en sökning under kategorin solstollarna, för det finns en och annan video uppladdad som är rolig att se på. Jag har just sett ett klipp från Vykortet, eller hälsa de där hemma med Ola & Hjördis. Framåt slutet fick vi även se Anna, André och Martyna.

Kommentarer är stängda.