Solstollarna

Tävlingen avgjord. Bilden med tehuvan var värst.

Ni skulle ju titta på tre bilder och avgöra på vilken av dem jag såg dummast ut. En hel del av er fastande för bild 1, men flest röster fick bild 3. Fast Lasse Cronqvist i Oxie fuskade lite. Han fick experthjälp:

”Jag lät min drygt två år gamla dotter Hanna bestämma, och svaret är helt klart: Bild 3! Hon har vägrat mig att titta på något annat än denna bild, och när jag frågade henne varför sa hon ”konsti mössa”, och eftersom det kommer från en som gladeligt kan sätta vad som helst på huvudet så måste hon ju veta vad hon pratar om! Jag får väl glädja henne med att använda bilden som nytt skrivbordsunderlägg på datorn, hoppas Ola inte misstycker.”

Det är alltså denna bild de flesta av er valt. Även Magnus Norén i Tollarp hade den som favorit: ”Min motivering är helt enkelt att du liknar en förlängning av ”tekokarhuvan”.Hade du varit prickig i ansiktet, så hade man inte sett att det var du, utan trott att hela bilden föreställde en tekokarhuva… Ha..Ha.. Hoppas du inte tar illa upp..Jag är nämligen absolut ingen skönhet själv.”

Ingen skönhet själv? Vad menar egentligen Magnus med det?

Vann gjorde Anna Sahl från Eslöv. Grattis! Så här elegant formulerade hon sig: ”Mitt svar är enligt uteslutningsmetoden nr. 3. På den första bilden är du nämligen vacker som en ung grek, i en pose som den store Praxiteles varit stolt över att ha skulpterat. På den andra är du varje mellanstadieflickas dröm, söt som sockervadd.

Men den tredje ser ut som om Ulla-Bellas bror kommit på besök… Antagligen nekades han uppehållstillstånd, för vi såg aldrig mer till honom…:-)

Jag läste faktiskt upp Anna Sahls mail i veckans dragning, innan jag visste att hon vunnit. Och jo, då, jag vet hur man uttalar pose. Det är bara det att i en föreställning vi gjorde för några år sedan, skanderade jag som den unge Benjamin Bölja, följande vers:

”Hon bjöd mig på ett glas rosé – för att sedan inta en skön pose”

Och det förstår ju alla och envar, hur man måste uttala ordet i detta sammanhang. Och så intensivt som jag levde mig in i rollen som Benjamin Bölja, har detta uttal följt mig.

Ola som uttalar ”pose” ungefär som man säger ”påse”. Men det har som sagt sin förklaring.

Ola

En kommentar

Kommentarer är stängda.