Solstollarna

Tävlingen avgjord. Thor-Björn glömde klippa bort Bettan Boll!

Våra egna program går som bekant inte i repris, men andra gör. Igår gick såväl ”Rolling like a Stone” som dokumentären om Calaisa. Och till på köpet kunde man se Anna Book i ”Så ska det låta”. En av tjejerna i Calaisa, Malin Törnquist, var ju med i Ministollarna och sjunger också på den CD ni kan vinna här, Än finns det sånger att sjunga. Såg ni Calaisa känner ni säkert igen Malin på bilderna här på sidan. Och här kan ni lyssna på Calaisa.

Denna vecka har nästan alla svarat rätt på tävlingsfrågan, t.ex. Camilla Håkansson från Västerås: ”Den omtalade TV-serien, Vilse i pannkakan, framkallar blandade känslor hos många. Seriens mest beryktade figur, Storpotäten, var ju en riktig knöl, om man får säga så. Det var inte en serie som jag följde, jag såg något enstaka avsnitt, men just Storpotäten lämnar ingen oberörd.”

Och en som inte visste svaret men klarade det ändå var Lilo Nippgen i Rönninge: Jag erkänner! Har egentligen ingen aning men slog upp det på nätet. Hoppas bara det var rätt slag jag slog upp. ;)”

Jimmy Ekman i  Stockholm har tydligen svarat fel tidigare eftersom han uttrycker saken så här: ”Vilse i pannkakan är jag inte denna gång.”

Och Malin Pettersson från Arvika (som för övrigt var med i ”På spåret” senast, Arvika alltså) har ett utmärkt nyårslöfte tycker jag: ”Mitt mål 2007 är att försöka vara med på ALLA era tävlingar. Kanske jag vinner en skiva… Så dagens svar är Mikael Wiehes bror: Thomas Wiehe. Jag är en 70 talist, född 1971, och jag anser INTE att Vilse i pannkakan har förstört vare sig mig eller min barndom. Gillade mycket av Staffans program.
Kram i massor”

Håller med dig, Malin. Per och jag älskar Staffan. Men precis som vi har han råkat ut för en massa fåniga påhopp. Men rätt svar var alltså Thomas Wiehe.

Det visste Fredrik Gustavsson från Linköping som vinner CD:n Än finns det sånger att sjungaGrattis Fredrik! Hur dragningen gick till kan du ser här under, men jag måste ju ringa och skälla lite på Thor-Björn som glömde klippa bort MFF-supportern Bettan Boll.

Ola visar upp Ulla-Bellas trasiga glasögon och drar vinnaren i veckans tävling.

Det var alltså Thomas Wiehe som skrev musiken till Vilse i pannkakan och så här låter han när han sjunger den singel vi gjorde tillsammans, ”Vaggsång fem i tolv”, som är en gammal låt från Professor Djurström och Göte Skötare som fått ny text.

Tro nu inte att Thomas opererat sig till kastratsångare, det är Truls som sjunger i början. Jag kommer att berätta mer om skivan på sidan Musik – singlar. Under 90-talet blev det ju väldigt populärt att vaila (hur stavas nu det, alla mina stavningsexperter?) som det kallas när en sångare liksom lite indiskt glider omkring bland tonerna. Thomas var väl en 20 år före sin tid. En mästerlig vailare (vejlare?)

I morgon är det dags för en ny tävling. Under tiden kan ni väl tänka ut vad ni ska hitta på till månadstävlingen, alltså vår Look a like-tävling.

Johan L. från Jönköping som aldrig varit på Liseberg undrar över det jag sa om att publiken står alldeles för långt från scenen. Titta här så får du se, Johan.

Per, Ola, Thomas och Mora (och en osynlig Håkan bakom trummorna) på Lisebergs stora scen. Som ni ser, ser man ingen publik, inga människor. De står alldeles för långt från scenen för att man ska kunna flörta med dem. Men det är de kanske bara tacksamma för. Foto: Simone Andersson.

2 kommentarer

  1. Nja, jag har möjligt svarat fel på någon fråga… tror inte… har jag Ola? 😉 MEN jag var inte vilse i pannkakan för jag tyckte frågan var lätt. 🙂

Kommentarer är stängda.