Solstollarna

Ny tävling. Gissa vilket instrument vi spelar på?

Eftersom vi inte fick så många rätta svar förra veckan, tar vi nu en något lättare fråga. Och den här gången är det åter på temat ”Gissa vilket instrument vi spelar på”. Förra gången vi hade en liknande fråga, rörde det sig ju om en bouzouki, och det var inte många som visste. Den här gången tror jag ni är betydligt fler som kommer att klara det.

Nu är natt ligger redan på hemsidan med Ministollarna, men nu kan du lyssna på originalversionen i Musikspelaren. Det är Truls och Pella från Sångbåten som sjunger. 

Truls och Pella, Olas systerbarn, sjunger ”Nu är natt”.

Fråga: Vad är det för ett instrument jag spelar på i solot i ”Nu är natt”. Lyssna i musikpelaren. Ditt svar vill vi ha senast lördagen den 3 februari och som vanligt svarar du på kontaktsidan.

Det sprakar och knastrar lite när du lyssnar på låten, det beror på att jag inte har alltid varit så noga med att sköta om mina skivor. Annat är det med Lasse Polis som har en imponerande skivsamling. Upptäcker du ett dammkorn på någon av Lasses vinylplattor, är du välkommen att extraknäcka på spaningsroteln.

Lasse Polis som ömt vårdar sin vinylsamling. Här något trött efter att ha suttit uppe hela natten och lyssnat på Sinatra.

Johan från Lomma (som för övrigt inte alls heter Johan utan Jonas) undrade ju häromdan vad jag kallas när jag arbetar i det danske bageri i Solstollarna. Per heter ju Ilsegerd, men jag påstod att jag inte heter något. Men det gör jag visst. Patrik Eriksson som har lusläst Ulla-Bella-boken vet att berätta att i kapitlet ”Skumberg köper wienerbröd” står det faktiskt att jag heter Kirsten. Intresseklubben antecknar som min systerdotter Pella brukar säga.

Lycka till i tävlingen!

Ola

3 kommentarer

  1. Blev fundersam när jag såg rubriken, men som flitig gäst på sidan har jag lärt mig att man inte bara kan kasta ett öga på rubrik eller inledning. Så jag vågar nog va med i tävlingen den här gången.

    Ola, du måste va rädd om skivorna. Era låtar är kulturminnen och skyddas därmed av lagen 😉 Så se upp så att inte nån av dina skivor får reda på det och kontaktar myndigheterna. 🙂

  2. Oj oj oj, vilken snygg låt ”Nu är natt” är. Min absoluta favorit.

    Mycket intressant att höra originalversionen; inte lika pampig och fylld av sångstämmor som Ministollarnas, men otroligt kul att höra som den var tänkt 1979. Och spännande musikarrangemang.

    Tänk att jag missade Sångbåten när den gick; verkar som den innehöll riktiga pärlor. Om bara SVT kunde köra serien igen, åminstone på Barnkanalen — där såg jag den gamla serien Från A till Ö så sent som i förrgår. Så varför kan de inte köra era gamla barnprogram?

Kommentarer är stängda.