Solstollarna

Ny tävling, vinn vår DVD

Då var det dags igen för veckans tävling. Ibland väljer jag svåra frågor, ibland lätta. Den här tror jag är ganska svår. Men det kanske inte du tycker. Vi får väl se. I somras när vi spelade in DVD:n Solstollar och Toffelhjältar (just den du kan vinna om du svarar rätt), satt vi i våra gamla solstolar mitt på gågatan i Malmö. Eller till och med gågatorna, i själva korsningen där Malmös mesta gågator möts.

En hel del människor kom ju fram och hälsade, och plötsligt dök en bekant från TV upp. Inte bara en bekant till oss, utan också en man som är välbekant för de flesta av er tittare. Han har synts i en rad olika sammanhang, men blev mest uppmärksammad för en TV-serie där han var en mycket omtyckt programledare.

Thor-Björn är inte bara en blivande författare, vår webbdesigner, nära vän och den som filmar vår dragning i veckotävlingarna. Han är också en framstående paparazzifotograf. Självklart fångade han ögonblicket när vår TV-personlighet kom fram och hälsade. (Lägg också märke till hur skickligt vi lyckas dölja Pers anlete med våra armar, allt för att bildens estetiska värde ska öka.)

Men frågan är inte så enkel att vi bara vill veta vem denne skäggprydde gentleman är. Det är nämligen så, att han har en dotter som är med i en av våra TV-serier. Och frågan lyder som följer.

Fråga: Vad heter tjejen som var med i en av våra mest kända TV-serier som är dotter till TV-personligheten som så glatt kommer fram och hälsar på oss på bilden ovan. Självklart har dom samma efternamn, men annars är dom nog inte särskilt lika. Dottern bär varken skägg eller sandaler, men rör sig minst lika smidigt som pappa.

Ja, vad säger du? Var det en svår fråga? Om inte minst 25 svarat rätt på torsdag så presenterar jag nya ledtrådar. Men jag tror nog ni kan lista ut vem det rör sig om. Svaret vill vi ha senast lördagen den 24 mars (Jonathans 15-årsdag) och svarar gör du som vanligt på kontaktsidan.

Lycka till!

Ola

6 kommentarer

 1. Jag har ingen aning om vem mannen är ens, antingen är bilden dålig,eller så är det jag som har noll koll.
  Det här är nog det svåraste hittils av alla tävlingar.

 2. Lite för enkel fråga den här veckan .Den mannen är välkänd ,och dottern något alldeles extra

 3. Jag tror jag vet vem mannen är, men har ingen aning om vem dottern är, dessvärre.

 4. Blir inget deltagande för mig den här veckan heller. Jag kan inte svara på vem den skäggprydde gentlemannen är, än mindre vem hans dotter är. Förmodligen kommer det väl bli en riktig aha-upplevelse när svaret presenteras, och man frågar sig varför man inte insåg det. Ungefär som när jag gick bet på frågan om vilken idrottares namn som dolde sig i texten till Tusen bitar för ett tag sedan.

 5. Jag såg genast vem han är!
  Tror jag har klurat fram namnet på dottern, trots att jag inte visste att han hade någon 🙂

  Ola, jag minns när ni uppträdde i de där kostymerna, helfräsigt… i varje fall 1966. Fast favoritkläderna var era brandgula byxor och svarta tröjor, precis som Sunes ”klädsel”!
  Bilden är tagen i Tersens föräldrars trädgård va? *minnesomenelefant*

Kommentarer är stängda.