Solstollarna

Fölsedagsfilm

När vi spelade in konsertdelen till vår dvd ”Ännu mera Solstollar och Toffelhjältar” på Victoriateatern i Malmö, fanns (förstås) vår outtröttlige fotograf, filmare och hemsides-fixare Thor-Björn på plats under repetitionerna med såväl kamera som filmkamera. Nu har Thor-Björn, med anledning av min fölsedag, klippt ihop en synnerligen smakfull film på 45 minuter, som du som är intresserad av att se lite vad som händer bakom kulisserna självklart ska kika på.

Tack Thor-Björn, det var en väldigt fin present.

/Ola (Per instämmer)

12 kommentarer

 1. Trevligt o få se mer från bakom kulisserna på Victoria,då j inte själv var närvarande på showerna utan har sett det filmmaterial som finns på Dvd samlingen ännu mera solstollar&toffelhjältar.Nyfiken på om det finns ytterligare ovisat livematerial fr Victoria showerna.Hört fr någon att 1000 bitar framfördes bl.a.o att varje konsert var runt 2tim m vore skoj o få ta del av fler godbitar. Roggan =^_^=

 2. Härlig film! Omöjlig att inte titta på med ett brett leende på läpparna – önskar att ni kunde göra en repris på konserterna! 🙂

 3. Superkul att få se ”bakom kulisserna” och även att få höra all underbar musik igen. *känner mig nostalgisk*

 4. Vilken bra film 🙂 många minnen kommer tillbaka, tack för all glädje ni skapat

 5. Så härligt att se den här videon och minnas den där magiska kvällen sommaren 2007. Tack Thor-Björn för denna fantastiska video, och tack naturligtvis till Ola & Per med medarbetare för den fantastiska nostalgikonsert ni bjöd på.
  Vi färdas genom våra minnen

 6. Mycket trevligt att få se.. 👏👏👏
  Ni var poppis hos både liten & stor! ❤️

 7. Alltså, är denna blogg nerlagd? Det har inte gjorts något nytt inlägg på fyra år! De verkar aldrig svara på frågor i kommentarerna. De verkar inte heller svara på mail. Har mailat på adressen som finns under ”Kontakta oss”. Ett problem är att man inte kan radera en kommentar man skrivit! Jag tycker att de borde storstädas på bloggen och radera många gamla kommentarer, kanske också något inlägg! Det hör liksom till att man uppdaterar och ser över kommentarer m.m. Annars tycker jag att de lika gärna kan lägga ner bloggen!

 8. Äntligen Solstollarna Ett report i nästa nr av Nostalgitidn.Svenska Öden&Äventyr/m Minnenas Journal/Malmö håll utkik 25/5

 9. Jag har läst artikeln i Svenska öden & äventyr men blev väldigt besviken! Totalt meningslös och de har refererat i princip hela innehållet från Retro – Strandtv som finns på youtube! Som vanligt så är media besatt av Solstollarna och att sönderanalysera innehållet! Jag rekommenderar mycket hellre en podcast som Grunden media har gjort. Länk finns på Solstollarna facebook. Han som intervjuar är otroligt påläst och fokuset i intervjun ligger främst på alla övriga serier och den fantastiska musik de har gjort! Jag tror faktiskt att det är den bäst intervjun som har gjorts när det gäller Per och Olas produktioner! Det var en fröjd att lyssna på och där har övriga media mycket att lära!

 10. Jag vill bara tacka Ola och Per för att ni förgyllde min och många andras barndom med era program och fantastiska musik. Ni var oerhört produktiva som både skrev manus, text och musik och gjorde de flesta rollerna till era program. Det finns ingen som kan mäta sig med er! Att någon idag både skulle skriva manus, sångtexter, komponera musik och skådespela i ett och samma program, det finns inte på världskartan! Intressant nog så verkar det vara en trend att det bara blir fler och fler låtskrivare involverade när det ska skrivas modern musik. I dag är det inte ovanligt med 6-8 låtskrivare för en enda låt!

  De enda som har varit någorlunda i närheten av er kapacitet är enligt mig Lasse Åberg och Klasse Möllberg när de gjorde Trazan och Banarne. Men de når ändå inte upp till er nivå, varken kvalitetsmässigt eller kvantitetsmässigt. Ni har gjort så många bra barnprogramserier och eran låtskatt är helt fantastisk! Bara introt till Toffelhjältarna går igen är helt magiskt!

  1. Jag vill bara tillägga att Lasse och Klasse inte alls skrev alla sina sånger själva i Trazan och Banarne. Ofta var det covers som de ibland hade skrivit en ny text till eller översatt till svenska. Dessutom har Janne Schaffer helt eller delvis komponerat flera av deras mest kända låtar. Men det visar än en gång vilket bedrift Ola och Per lyckades med när de gjorde allting själv! Flera gånger om dessutom! Hursomhelst så var Solstollarna, Toffelhjältarna och Trazan och Banarne mina barndomsfavoriter och jag tycker att de alla har gjort det bra på sitt sätt! Däremot så tror jag aldrig mer att vi kommer att få se någon/några som är så oerhört produktiva och allt i allo som Ola och Per var. Det kan jag tycka är lite trist, för kanske var det just därför som musiken blev så bra, att programmen och musiken hängde ihop och de verkligen fick fram de rätta känslorna i musiken?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *