Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö
 
Historik

Bullen

Den 15 december 1975, klockan 21,30, steg Per in på Bullen (Bulls Eye, Storgatan) där Ola redan väntade med en Pommac i handen. Vi hade inte setts sen Lundatiden, men nu hade Per tagit initiativ till ett möte. Per hade av Ruth Schönberg, producent vid Sveriges Radio, fått en förfrågan om att göra barnradio om djur, och hade fått för sig att Ola kunde en hel del om både pandor och sekreterarfåglar.

Vi bestämde oss omgående för att åka till Pers föräldrars stuga i Ronneby under jullovet och ta itu med manuset. På Bullen befann sig samma kväll Olas klasskamrat från realskolan, Gunnar Bernstrup, som frågade vad som var på gång.
   - Jaså, barnradio om djur, svarade han lite sarkastiskt när vi berättade. Så originellt!

Professor Djurström och Göte Skötare

Men det blev faktiskt ganska originellt, programmet om Professor Djurström, Göte Skötare och papegojan Affe som reste runt i världen och träffade utrotningshotade djur.

Det var för övrigt Gunnar, som var en duktig trubadur, som hjälpte Ola med de första gitarrackorden. Han var även med som rådgivare vid första inköpet, en Lewin för 160 kronor. Och när det inte var vi som gjorde barnradio från Malmö, var det bland annat Gunnar tillsammans med Stellan Sundahl som ljöd i etern.

 

« Tillbaka till listan

 

   


Mikael Wiehe, Olas syster Ingela och Ola. Hela Malmös kulturelit samlades på Bullen under 70- och 80-talen. Men även vi var där.