Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö
 
Medverkande

Folk på TV

Säkert har du många gånger undrat vad alla dessa människor gör vars namn du kan läsa i eftertexterna till de flesta TV-program. Kanske har du bara sett en enda gubbe i rutan, men på textremsan kan du utan vidare - om du hinner - läsa namnen på uppåt 50 olika personer. Vad har dom haft för sig?


Anita Agerlo, vår allra mesta sminkös, fixar håret på Helena Seger.

Folk som glor

Vi har faktiskt också undrat. Ibland är det ju väldigt uppenbart, som när Anita med varsam hand piffar upp Hjördis mun med lite illrött läppstift. Då förstår vi förstås att Anita är sminkös. Men tittar vi in i kontrollrummet där det sitter folk och glor på en massa TV-skärmar, vet vi ärligt talat inte riktigt vad alla har för uppgift.

Men vi har försökt ta reda på det. Titta in på ”Vad gör alla människor på TV?” så får du en del svar. Där berättar vi också vilka vi arbetat med i olika produktioner.

Viktiga kuggar

Under årens lopp har vi ju haft förmånen att träffa många underbara typer som hjälpt och stöttat oss på alla sätt. Vissa har vi av naturliga skäl haft mer kontakt med, vissa har vi mest stött på under kaffepauserna.

Men alla förtjänar att omnämnas. Att producera en TV-serie är inget man gör på egen hand. Var och en i de där eftertexterna utgör en viktig kugge i det kreativa maskineriet.

 

« Tillbaka till medverkandelistan

 

 


Scenograf Göran Arfs med Jan-Olof Nilsson, vår första Malmöproducent, som inte bara har ögon i nacken utan även i pannan (Foto: Per Dunsö)


Bettan och Gunnel klär på Coz och Moz i rymdskeppet. (Foto: Bo Mårtensson)


Ingvar Hagström lyckades bemästra ljudnivån även när Ulla-Bella skrek som värst.