Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö
 
Medverkande

Instrument

Här tänker vi berätta lite om några av alla de instrument vi använt när vi spelat in skivor eller gett konserter. Och även vem som spelar vad. I TV:n luras vi ibland. Bara ett enda litet exempel: I ”Toffelhjältarna går igen” spelar Max (Bo Mårtensson) klarinett i ”Yngve Sprätt”. Men i själva verket är det Per som spelar.

I TV spelade vi sällan live, men det hände då och då, till exempel i ”Sångbåten” och ”Yezzp”. Att vi spelade playback som det heter när musiken är förinspelad och man bara mimar till, beror på att man måste göra så när man klipper ihop bilder från olika vinklar eller olika tagningar.

Då hände det emellanåt att vi i bild använde ett annat instrument än det vi använt i musikstudion. Många mailar till oss och undrar ofta vad det är för synt Per använder i en viss låt. Ofta vet vi inte, det brukar stå ett antal syntar i en inspelningsstudio, och ibland hittar man ett bra ljud på någon av dem, och så spelar man på den.

 

« Tillbaka till medverkandelistan

 

 


Bo Mårtensson med sin Fenderbas, ofta använd vid inspelningar.


Olas svarta, stålsträngade Sigma och Pers Levin lät som allra bäst efter var sin Tuborg. Användes ofta när vi skrev låtar, men även vid inspelningar. Båda syns och hörs i ”Sångbåten”.