Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö
 
Ola Ström

Kåserier

In med bollen och stäng igen klykan

   - Fyra år till nästa fotbolls-VM. Hur ska jag stå ut?
   Ja, som den kloke läsare du är förstår du givetvis att det inte är en man som ligger bakom uttalandet, utan en kvinna. Och inte bara en. Massvis med damer över hela världen längtar redan nu till nästa VM.


Och det är väl inte så underligt. Hela fyra veckors paus från alla påtvingade kvinnliga förpliktelser som att raka sig överallt, att diska (det är bara att slänga chipspåsarna) och låtsas att man tycker det är kul att dela säng med ett stort ego.
   – Jo, man får helt enkelt rå sig själv, säger Karin.

Enligt en opinionsundersökning genomförd av den brittiska tidskriften Mayfair, känd för sina korrekta, vetenskapliga iakttagelser, har man listat vad kvinnor respektive män avskyr mest hos den andre i samband med sexlivet. Går man genom de tio punkter som kvinnorna uppger, är det underligt att över huvud taget någon karl släpps över sovrumströskeln. Allt stämmer nämligen in på samtliga män: de släpper sig i tid och otid, har dålig kroppsodör, ägnar inte kvinnan någon uppmärksamhet, luktar öl och kebab och har strumpor eller glasögon på sig under akten.

Till och med jag känner igen mig från tiden då det begav sig, förutom att kebaben då bestod av en tjock grillad med bröd och bostongurka.

Inte heller när det gäller vad mannen ogillar hos kvinnan presenteras några nyheter, ända tills jag kommer till punkt tio: att kvinnan ger sin partner råd under sexakten.
   Men är det inte just detta vi längtat efter? Lite taktiksnack och analys. I andra sammanhang, i styrelserummet och på fotbollsläktaren, kan vi ju sitta och älta i timmar. Men när kvinnor nu efterlyser en liten genomgång även i bingen, då backar vi. Och inte kan det väl bero på att vi är rädda för att bli jämförda med andra? Vi tycker ju alltid själva att vi gör rätt.

Jag skulle då ha varit oerhört tacksam om jag under mina tafatta försök fått lite välmenande råd även om det kanske gnagt en aning på min manliga fåfänga. Hur många nätter har jag inte legat jämte en insomnad skönhet och grubblat på om allt inte var en enda stor teaterföreställning, och sedan bara kunnat konstatera hur den ena efter andra tyckt att vi nog bara borde vara vänner i fortsättningen. Ett aldrig så litet orgasmtips så kanske även jag suttit i en hammock med fru, barn, hund och skulder.

Nej, våga ta emot ett gott råd och var inte rädd att bli jämförd, för det blir du ändå!

   – I kväll är det Brasilien, säger Karin. Jag har ölen i en kylväska i soffan för att slippa resa mig.
   – Men kan inte Bengt hämta öl, han ska väl också titta?
   – Den, han är inte intresserad. Han tycker vi ska gosa mer under semestern.
   – Gosa, det låter mysigt.
   – Jo, om han bara kunde stänga igen näbben. Han tycks tro att sängen är en fotbollsplan. Det ska analyseras hit och dit. I går undrade han om jag var nöjd med taktiken, om jag fått ut tillräckligt av själva spelet. In med bollen i mål och håll flabben säger jag!

Kan inte Mayfair göra en analys av kvinnans psyke i stället?

« Tillbaka till listan