Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö
 
Ola Ström

Kontakta mig

Som ensamstående pappa till Jonathan har jag de senaste åren varit ganska sparsam med att uppträda, i alla fall utanför Malmö.

En del har jag dock hunnit med, men nu kan det bli mer eftersom Jonathan snart vuxit om mig.

Unicef

Under mina år med Unicef höll jag i en hel del barngalor då jag förutom att framträda också föreläste om FN:s Barnkonvention och barns utsatthet. Detta är frågor som ligger mig varmt om hjärtat och den typen av uppdrag åtar jag mig gärna.

Kåserier

Varje vecka skriver jag kåserier eller krönikor och det skulle jag också gärna göra i fler sammanhang. Kanske i något radioprogram, det var ju på lokalradion i Malmö jag började kåsera.

Konferencier

Jag får också allt oftare frågan om jag vill vara konferencier, och då inte bara i sammanhang som rör barn, jag klarar det mesta (annars får Ulla-Bella rycka in). I somras hade jag förmånen att presentera och intervjua alla de begåvade ungdomarna i ”Lilla Melodifestivalen” på Östersjöfestivalen i Karlshamn. Det enda tråkiga var att jag inte samtidigt kunde sitta i publiken och lyssna. Så fantastiskt duktiga alla var!

Flickan som vann var bara tio år. Och redan världsvan. Jag tänkte på mig själv när jag i samma ålder skulle sjunga solo i aulan på Petriskolan. Redan efter ”En sockerbagare, här...” rusade jag med högröda kinder ut i kulisserna och bestämde mig för att aldrig mer utsätta mig för något liknande. Men även den bäste kan ju ändra sig. Fast det finns nog dom som önskat att jag stannat kvar där ute i kulissen.

Spelningar

Självklart uppträder jag fortfarande för barn, som till exempel nu senast på Malmöfestivalen i somras. Men när det gäller våra figurer från Solstollarna och Toffelhjältarna, ställer jag bara upp tillsammans med Per.

Vi får förfrågningar från de mest skilda håll, det rör sig om allt från hemliga möhippor till dagisspelningar eller folkparksturnéer. Men vi tar allt under beaktande, så det är bara att höra av sig.

I våras var Gösta och Hjördis på ett bröllop i Ronneby. Det förtjusande brudparet hade vuxit upp med våra program, och vi dök upp som hemliga gäster strax efter kaffet. Det var precis lika roligt för oss som det förhoppningsvis var för dom.

Promenader i månskenet

Så är jag ju ensamstående pappa. Mina intressen är promenader i... nä, visst, nä, det var ju kontaktannonsen till Sydsvenskan.

Om du vill nå mig så kan du skriva till kontakt@solstollarna.se.

« Tillbaka till Olas sida

 

   


På min balkong juli 2006. (Foto: Självutlösaren)